Geopend: The Student Hotel Delft

Geopend: The Student Hotel Delft

Op 1 oktober opende The Student Hotel Delft de deuren, de vijftiende vestiging. Het hotel, waar ook restaurant The Commons is gevestigd, is ontworpen vanuit circulaire design principes. Bekijk foto's van het resultaat onder dit bericht.

Over The Student Hotel Delft

the student hotel delft kamerDelft is sinds 1 oktober een hotel rijker: The Student Hotel (TSH). Het vijftiende hotel is te vinden in Nieuw-Delft, het groene hart van de stad dat volop in ontwikkeling is, naast het NS Station en heeft 350 kamers. De initiatiefnemers van The Student Hotel Delft willen innovators en creatieven een plek geven om te creëren, een thuis bieden voor studenten en een hub zijn waar iedereen kan samenkomen. De ruimtes van The Student Hotel Delft hebben een circulair design gekregen. Het gebouw is ontworpen door KCAP Architects & Planners en het interieur door het designteam van The Student Hotel en designbureau The Invisible Party.

Aansluiting van The Student Hotel Delft

Vivian van Schagen, oprichter en creatief directeur van designbureau The Invisible Party: “The Student Hotel Delft heeft een sterke en uitgesproken merkidentiteit, maar voor elke locatie zoeken zij de aansluiting met de bestemming, de buurt en de gemeenschap. Voor Delft hebben we het technische DNA en een stuk van de geschiedenis van Delft als basis voor ons projectonderzoek gebruikt om vervolgens binnen de lijnen van het merk dit project een geheel eigen identiteit en beleving te geven." Zo hebben de designers een visuele link gelegd tussen The Student Hotel en de Technische Universiteit van Delft, zonder het speelse karakter van het merk uit het oog te verliezen. Materialen, patronen, prints en vormen zijn doelbewust ontworpen met een technisch thema in het achterhoofd; van computergrids tot aerodynamische vormen.

Het design van restaurant The Commons in The Student Hotel Delft

the student hotel delft interieurVoor restaurant The Commons in The Student Hotel Delft ontwierp de designstudio een eigentijdse versie van een grand café. De grote open industriële ruimte met veel ramen en betonnen kolommen heeft een ongedwongen en gemoedelijke uitstraling gekregen, door het implementeren van klassieke grand café referenties. Ronde vormen, expressieve kleuren en tactiele materialen geven warmte aan de ruimte. Door gebruik te maken van gordijnen, industriële kroonluchters, planten en kamerbrede banket banken, zijn er veel verschillende zithoeken en plekken gecreëerd waar je intiem kan tafelen. Het hart van The Commons is de vijftien meter lange cocktailbar die tevens dienst doet als open keuken. Het eclectische materialen en kleurenpalet, van gerecyclede plastic tafels, hemelsblauwe barstoelen, burgundy rode banken en een gerecyclede confetti gietvloer zorgen ervoor dat de ruimte meteen aangekleed is, zonder dat de tafels gedekt zijn.

Het design van The Collab in The Student Hotel Delft

the student hotel delft interieurIn The Collab in The Student Hotel Delft vinden gasten co-working plekken. Zo staan er in het hart van de ruimte verschillende meeting pods waar in alle rust en afgezonderd gewerkt, gestudeerd of overlegd kan worden. Interessant detail is dat het vilt dat gebruikt is om de muren in TSH Collab te bedekken gemaakt is van gerecyclede Efteling-kostuums. Daarnaast zijn alle voorzieningen voor flexibel werken en conferentiefaciliteiten aanwezig. De wanden inspireren de bezoekers door middel van handgetekende illustraties van grafisch ontwerper Monsieur Hubert en een muurschildering van kunstenares Chantal van Heeswijk.

Circular meubilair van The Student Hotel Delft

Het meubilair van The Student Hotel Delft is circulair ontwikkeld, alle schroeven en bouten zijn gemakkelijk te verwijderen zodat het klaar is voor recycling. Daarnaast zijn er stoelen gemaakt van oude jeans en kun je vintage meubelen en items tegenkomen die eerst dienstdeden op een andere TSH locatie. Zo zijn onder andere door The Student Hotel gerecyclede plastic melkdoppen gebruikt voor delen van de barbekleding in The Commons, is het gebruik van lijm vermeden en zijn alle muren voorzien van verf op waterbasis. Van Schagen designbureau The Invisible Party "Vanuit een duurzaam perspectief hebben we gewerkt met leveranciers en materialen die circulair, milieuvriendelijk of upcycled zijn. Een voorbeeld is de indrukwekkende muur bij binnenkomst; we hebben hiervoor een gerecyclede kunststof wandbekleding gemaakt, ontworpen met een Delfts Blauw kleurenthema waar we een uitgesproken The Student Hotel-kleuraccent aan hebben toegevoegd."

Wil je op de hoogte blijven van meer horeca-openingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Artikel delen