advertorial
advertorial
promotioneel
Sinds juni vorig jaar zijn de deuren van ’t Wapen van Beers officieel heropend onder leiding van Roy en Joyce Toonders. Het restaurant, midden in het gezellige dorp Beers, beleefde dit jaar zijn eerste volledige zomer — en groeide in korte tijd uit tot een geliefde ontmoetingsplek voor zowel dorpsgenoten als vakantiegangers.
“Toen we deze zaak begonnen, wilden we een laagdrempelig grand café creëren,” vertelt Roy. “Een plek waar iedereen welkom is, waar je kunt lunchen, ’s avonds lekker eten, of gewoon even een ijsje haalt in onze ijssalon.” Naast het restaurant beschikt ’t Wapen van Beers over een ruime zaal voor feesten en partijen, en een sfeervolle stretchtent in de tuin waar regelmatig bruiloften en verjaardagen plaatsvinden.
*Tekst gaat verder onder de video.
De gasten zijn net zo divers als het aanbod. “Van jonge meiden die komen lunchen tot gezinnen en fietsers die onderweg even neerploffen op het terras. En natuurlijk veel mensen uit het dorp die regelmatig terugkomen. In de zomer ontvangen we ook veel toeristen van de campings in de buurt.”
*Tekst gaat verder onder de foto.
Wat ’t Wapen van Beers onderscheidt, is de sterke band met lokale leveranciers. “We werken graag met producten uit de regio,” legt Roy uit. “Ons ijs komt van IJs & Spijs uit Haps, het bier van Brouwerij Onze Liefde in Linden, en het vlees van de slager uit Cuijk. Zo houden we het dichtbij, eerlijk en persoonlijk.” De lunchplank is een van de publieksfavorieten, te bestellen vanaf twee personen en gevuld met allerlei lekkers om samen te delen.
*Tekst gaat verder onder de foto's.
In de koudere maanden zorgt Chocomel voor extra warmte en gezelligheid. “We maken er echt iets speciaals van,” zegt Roy enthousiast. “Van een klassieke warme chocomel met slagroom tot creaties met karamel, vanille of pumpkin spice. En in de ijssalon gebruiken we dezelfde toppings, zoals M&M’s, Oreo, marshmallows, voor onze koude varianten.”
Gasten laten zich ook heel graag verwennen met een Chocomel Special met Baileys, geserveerd in de herkenbare gele Chocomel-mok. “Zien bestellen doet bestellen,” lacht Roy. “Als één gast een Chocomel Special neemt, volgen er al snel meer.”