[Restyling] Tunes Bar in Amsterdam

[Restyling] Tunes Bar in Amsterdam

Na 5 jaar is het tijd voor verandering, moet Schilo van Coevorden van het Conservatorium hotel hebben gedacht. Daarom is de in het hotel gelegen Tunes Bar omgedoopt tot Taiko Bar.

Op het 5-jarig bestaan is Tunes Bar, onder leiding van Schilo van Coevorden, veranderd in Taiko Bar. Het is een compleet nieuwe bar met een hoofdrol voor het continent Azië. In de afgelopen vijf jaar is Tunes Bar uitgegroeid een verlengde van het reeds bestaande Taiko restaurant, met onmiskenbare Aziatische invloeden, waardoor Taiko Bar de lading van het establishment vele malen beter dekt.

Aziatisch
Bij Taiko Bar, wat een Japanse verzamelnaam is voor verschillende percussie-instrumenten, staat alles in het teken van de heilige drie-eenheid: Aziatische smaken, internationale luxe en lokale roots. Door de Aziatische invloeden, ligt de beleving dichtbij het high-end nachtleven van Shanghai en Tokyo met de intieme setting van een Amsterdams avondje uit. En dat allemaal onder het dak van het Conservatorium hotel. Met zeventien volledig nieuwe cocktailcreaties met namen zoals So Long Ken Jeong, Lost in Translation, Kho San Road en Hatsumomo, heeft het Taiko Bar-team een ​​bijzonder cocktailmenu ontwikkeld. Naast cocktails worden ook Asian barsnacks geserveerd, bestaande uit sushi, sashimi en dim sum. 

Team ongewijzigd
Het team staat onder leiding van barmanager Terrence Bhiekharie, die tot Entree’s top 10 Best Bartender van 2018 behoord. Hij geeft leiding aan onder andere Thomas Kuijpers, gecertificeerd sake sommelier, de enige persoon in Nederland die hiertoe bevoegd is. Hugo Engels, de klassiek Frans opgeleide Chef de Cuisine van Taiko Amsterdam, is net als Schilo van Coevorden gefascineerd door  het werelddeel Azië en liet zich hierdoor inspireren tot de classic ‘TFC’. De Taiko Fried Chicken is één van de nieuwe signature dishes en streetfood op zijn Taiko’s.

Artikel delen