[Geopend] 't Blauwe Theehuis in Amsterdam

[Geopend] 't Blauwe Theehuis in Amsterdam

In het hart van het meest levendige en bekende park in Amsterdam,  het Vondelpark, heeft Brouwerij 't IJ in een uniek monument een proeflokaal ingericht.

In de direct herkenbare voormalige tearoom, het Blauwe Theehuis, zit het nieuwe proeflokaal van Brouwerij 't IJ. Naast bier drinken (uit fles of van tap) kan je er een potje tafeltennissen of jeu de boulen. En er si een speciaal huisbier voor deze bijzondere plek: 't Blauwe Theehuis pils. En wl je er iets eten? Dat kan ook; er is een gevarieerd snackmenu en de de pizza's al taglio van Renato's.

Oud meets nieuw
Het interieur werd zorgvuldig opnieuw ontworpen door Studio Modijefsky. Degenen die bekend zijn met het concept van Brouwerij 't IJ zullen niet verrast zijn door hun locatiekeuze. Na het maken van ambachtelijke kwaliteitsbieren sinds 1985 in een unieke ruimte genaamd 'The Molen' - een oud gemeentelijk badhuis met de grootste houten windmolen van Nederland, koos het bedrijf Blauwe Theehuis voor hun tweede proeflokaal. Het gebouw dateert uit 1937 en lijkt op een vliegende schotel die is geland in het weelderige groen van het park. Het theehuis kenmerkt zich door functionaliteit, gebrek aan versiering en moderne materialen. De geometrische vorm en ruwe afwerking creëren een opvallend effect naast volwassen bomen en grote vijvers. Het geraamte, stalen glasframes, zinken details, granieten vloeren en het witte en blauwe originele kleurenpalet van het monument bliven hetzelfde, hergebruikt op een meer gedurfde manier. Het vormt een mooie achtergrond voor de lichte moderne toevoegingen van warmere koperen details, speciaal uitgevonden meubels en een bronzen sculptuur van Studio Molen. Het ruimtelijke concept van het gebouw is gebaseerd op de unieke, dodecagonale vorm van de plattegrond, met drie ingesneden ingangen die in elk van de vier hoeken zijn geplaatst. Boven de bar verbindt een geraffineerd gestructureerd glazen rek met de hand beschilderde biernamen,  drie solide kolommen en de subtiele stalen details van het rek vormen samen een opvouwbaar struisvogelei, het iconische symbool van Brouwerij 't IJ. 

Restaurant en terras
Boven is er een kleine restaurantkamer met een dakterras. De ruimte is volledig voorzien van ramen, waardoor klanten kunnen genieten van een panoramisch uitzicht op de omringende bomen en vijvers, waardoor deze kleine locatie wordt veranderd in een rustgevende groene oase. De vorm van de bar volgt deze keer de lijnen van de achterwand van het gebouw en geeft meer ruimte aan het interieur. Het dynamische effect is nog meer merkbaar wanneer het op een perfect symmetrische, concentrische houten vloer wordt geplaatst, met een patroon dat lijkt op een spinnenweb. Alle meubels in deze ruimte bestaan ​​uit houten vintage stoelen, op maat gemaakte tafels en houten barkrukken. Het gebouw van het Blauwe Theehuis wordt omringd door een terras van meer dan 1000 m². 

Kijk hieronder voor een indruk van de binnen- en de buitenkant.

Ook een opening of een restyling gepland? Tip de redactie. 

 

Artikel delen