Restaurant The Barley Room in Amsterdam is open: uitgebreid dineren met bierparing

Header foto - The Barley Room
Tags: bier

Restaurant The Barley Room in Amsterdam is open: uitgebreid dineren met bierparing

Jeffrey de Vries en Ernst de Witte hebben hebben een nieuw restaurant geopend in Amsterdam-Oost: The Barley Room. Bij dit restaurant vormen bieren de basis van de smaken op het bord. Zit het bier in het gerecht? ‘Nee, we complementeren de smaken van het bier met een heerlijk gerecht in een hele fijne, soms verrassende pairing.’

Een bewezen concept

Het concept van The Barley Room is geïnspireerd op Feu (voorheen bekend als de Kantien) in Utrecht, de andere zaak van de Vries en de Witte. Bij Feu spelen bier en groenten van het open vuur de hoofdrol. Feu heeft na 4 maanden een notering gekregen van Gault & Millau met 13,5 punten en een koksmuts. "Dat geeft ons veel vertrouwen om dit ook in Amsterdam voort te kunnen zetten."

PIC_0277 groot

Het niveau omhoog gooien

De ondernemers besloten het roer om te gooien bij de Bierkantine vanwege tegenvallend succes. "Helaas heeft De Bierkantine het niet voldoende gedaan voor ons in Amsterdam. Waar we zelf nog steeds denken dat we één van de tofste bierkaarten van Oost en omgeving hadden, mocht dat niet baten en is en blijft de plek waar we zitten toch een hele moeilijke!" Om het niveau te verbeteren, zijn ze bij The Barley Room begonnen met het aanbieden van een 5- en 6-gangenmenu, gebaseerd op de beste bieren.

PIC_0745 groot PIC_0674 groot

Hoe ziet het menu eruit?

"Licht en verfrissend. Dat is de basis van onze gerechten waarbij een verfijnde smaak van kolen, rook en gebrande elementen aanwezig zullen zijn. Denk hierbij aan een gerecht met pompoen, garam masala, oesterblad en bloedsinaasappel gecombineerd met een verfrissende Berliner Weisse van Brewski. Daarnaast zal er altijd een gerecht zijn met vlees of vis zoals een Yakitori van zeeduivel, harissa, bospeen, granaatappel en basilicum gecombineerd met een Studio Bier van Oedipus: Pinetta Vespaiolo Ale."

"Daarnaast zullen we ook een toffe bierkaart met grote flessen en mooie specials gaan draaien als aanvulling op het menu."

PIC_0566 groot-1 PIC_0492 groot-1
Artikel delen