The Breda Group opent nieuw restaurant in Amsterdam: Trattoria Breda & Enoteca

The Breda Group

The Breda Group opent nieuw restaurant in Amsterdam: Trattoria Breda & Enoteca

The Breda Group opent eind juni het nieuwe restaurant Trattoria Breda & Enoteca, aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam. Eigenaren zijn Johanneke van Iwaarden, Freek van Noortwijk en Vagarsh Mogatseljan, het trio achter The Breda Group, bekend van onder meer van Restaurant Breda, Klein Breda, Maris Piper en Pita in Amsterdam.

Foto: @DelphineChavelier
V.l.n.r.: Vagarsh Mogatseljan, Johanneke van Iwaarden, Freek van Noortwijk

Trattoria

Het restaurant aan de Czaar Peterstraat 21 zal bestaan uit twee delen. Het voorste deel wordt een eigentijdse Trattoria met eigengemaakte pasta’s en een houtoven met gezellige eetbar prominent in de zaak. Deze houtoven zal worden gebruikt voor verschillende gerechten, zoals zeebaars in zoutkorst om te delen en geroosterde groenten.

Daarnaast wordt er een kleine selectie pizzetta’s geserveerd. Op het avondmenu vinden gasten huisgemaakte pasta’s, antipasti, primi, secondi en contorni (bijgerechten) boordevol seizoensgroenten. Voor de lunch is er een kleine selectie van de avondkaart beschikbaar, aangevuld met huisgemaakte focaccia’s en salades. De kookstijl is modern Italiaans, aangevuld met klassiekers als vitello tonnato en bucatini carbonara met guanciale.

Het restaurant zal bestaan uit twee delen: een eigentijdse Trattoria en een moderne Enoteca, de wijnkamer

Enoteca Breda

In het achterste gedeelte huist een moderne Enoteca; de wijnkamer. “In samenwerking met onze partner By The Glass komen hier twintig wijnen te staan die je kunt proeven of waar je een glas of half glas van kunt drinken”, zegt mede-eigenaar Johanneke van Iwaarden. “Het systeem van By The Glass houdt de wijnen koel en langer goed, zodat je altijd een perfect glas hebt. Door middel van een QR-code krijg je uitleg bij elke wijn direct van de wijnboer."

"Gasten kunnen elk glas direct afrekenen en als een wijn goed bevalt, kun je hem direct voor thuis bestellen via onze webshop. Omdat je normaal geen winkel en wijnbar in één mag zijn, maakt de huidige techniek het voor ons mogelijk om zo een echte moderne Enoteca te openen in Nederland."

Van Iwaarden vervolgt: "Naast dat gasten hier de lekkerste wijnen kunnen proeven, serveren we hier ook een vijftal pizza’s uit de houtoven die ook te bestellen zijn met QR-code. We willen slim omgaan met techniek om de huidige uitdagingen te kunnen aangaan, zonder dat de ervaring van de gast minder wordt.”

Webshop

The Breda Group is twee jaar geleden begonnen met het inkopen van haar eigen wijnen. “We hebben een grote passie voor wijn en door zelf in te kopen kunnen we een betere prijs hanteren voor al onze gasten in de restaurants”, zegt Van Iwaarden.

“Tegelijk met de opening van Trattoria Breda lanceren we ook onze eigen webshop. Mensen kunnen zo de wijnen die ze in onze zaken drinken of proeven bij Enoteca Breda direct bestellen voor thuis. Voor de opening van het restaurant zijn we vijf dagen naar Vinitaly geweest, de grootste wijnbeurs van Italië. We hebben hier zoveel fantastische wijnen geproefd en van de beste een selectie gemaakt. De wijn komt dus direct van de boer, zo in je glas."

"We zijn een samenwerking aangegaan met fantastische nieuwe wijnhuizen, waardoor we nu veel oude Baraolo’s, Amarone’s en Barbaresco’s op de kaart kunnen zetten tegen mooie prijzen.”

Artikel delen