The Greanery dining experience opent in het Transformatorhuis, Amsterdam

The Greanery dining experience opent in het Transformatorhuis, Amsterdam

Van 24 november tot en met 24 december strijkt The Greanery neer in het indrukwekkende Transformatorhuis in Amsterdam met een uitzonderlijke december-special. Het historische pand is hét decor van een 360 graden dining experience waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

Foto's: Tom Doms

Inspireren op duurzaam gebied

The Greanery is 's werelds eerste volledig door groene elektriciteit opgeladen dining experience. Het gebruikt futuristische thema's en elementen om bezoekers te inspireren om zelf ook duurzame stappen te maken. The Greanery biedt een totaalervaring en laat zien dat er veel mogelijk is op het gebied van duurzaamheid, zonder aan luxe en comfort in te boeten. Met elke geserveerde gang verandert de complete look and feel van het Transformatorhuis. Door middel van 360° videomapping, muziek, licht, technologie, acts en entertainment wordt een totaalervaring gerealiseerd die zorgt voor de juiste vibe. Naast het gebruik van groene energie, heeft het restaurant ook een op maat gemaakt stroomplan én streven zij ernaar om energie weer terug te geven aan het net.

'We zijn op een missie om duurzame verandering teweeg te brengen'

Kennis delen

"We zijn op een missie om duurzame verandering teweeg te brengen bij een groot publiek en geloven dat voedsel en gezamenlijk eten perfecte middelen zijn om zaken bespreekbaar te maken die spelen op het gebied van milieu, sociale ontwikkelingen en regelgeving”, aldus initiatiefnemers Atakan Akaradere & Clayton Fredrik. “Als evenementenmakers, mediaprofessionals en food lovers hebben we door zelf stappen te zetten, niet af te wachten en het gewoon te doen, geleerd om sustainable ervaringen te realiseren. We zijn er klaar voor om onze kennis te delen met de wereld."

The Greanery blijft ook de komende jaren evolueren en zet de ervaringen van dit jaar in om in 2023 nog meer circulair te kunnen zijn. Het geserveerde voedsel komt niet uit de grote voedselketen, maar is lokaal geproduceerd en waar mogelijk emissievrij en zonder restafval. Het aanscherpen hiervan bepaalt de koers voor de toekomst, waarin buiten de grote voedselketen, energieregeneratief en zonder afval wordt gewerkt.
The Greanery 2022-Tom Doms-3
The Greanery 2022-Tom Doms-1 The Greanery 2022-Tom Doms-4
Artikel delen