The Hoxton Barcelona’s opent volgende maand

The Hoxton Barcelona
Tags: hotel

The Hoxton Barcelona’s opent volgende maand

The Hoxton opent zijn deuren op maandag 25 april, in de creatieve wijk El Poblenou. Voor het eerst brengt The Hoxton zijn lobbycultuur, destination restaurants, community samenwerkingen en op bestemming geïnspireerde slaapkamers naar Spanje. Een bestemming voor de locals én gasten.

Uitzicht over de Sagrada Famillia

Het hotel zal 240 kamers hebben, een indrukwekkend dakterras en zwembad met uitzicht over de Sagrada Famillia. Het zal ook de thuisbasis zijn van Tope, een bar en taqueria op het dak en van Four Corners, een pizzarestaurant op de begane grond dat uitkomt op een zonnig terras, inclusief slice-shop en een bodega.

Aan de ene kant van de grote en lichte lobby vormen drie vergader- en evenementenruimtes The Apartment, samen met La Cave, een multifunctionele kelderruimte waar lokale culturele programmering en community evenementen worden gehouden. Het hotel in Barcelona is het 11e hotel van het merk.

The Hoxton groeit

The Hoxton is de afgelopen jaren steeds sterker geworden en heeft zich gevestigd in Europa en Noord-Amerika. Locaties zijn momenteel Londen (Shoreditch, Holborn en Southwark), Parijs, Amsterdam, Rome (geopend mei 2021), New York, Portland, Chicago en Downtown LA. Elk hotel is ontworpen en samengesteld met de aandacht voor de buurt, waardoor de ervaring wordt verbeterd door merk- en winkelpartnerschappen die uniek zijn voor die bestemming, zorgvuldig uitgekozen vintage meubels van lokale verkopers, galerijen met onafhankelijke kunst, opkomende talenten, community gerichte sociale evenementen en liefdadigheid ondersteunende ‘Good Neighbours’ initiatieven.

"De kamers omarmen de zon en de zee van Barcelona en voelen mediterraan aan"

Mediterrane kamers

De 240 kamers van het hotel zijn ontworpen om hun locatie te weerspiegelen. Ze omarmen de zon en de zee van Barcelona en voelen mediterraan aan met terracotta vloeren, vervaagde bloemen en serene kleurenpaletten. Handgemaakte wandtapijten hangen boven opvallende hoofdeinden en kamerhoge ramen overspoelen de ruimtes met licht. De kamers zijn ruim en verdeeld over vijf categorieën, waaronder een gloednieuwe 'Homey'-categorie die geschikt is voor gezinnen en gasten die langer verblijven, met functionele keukens en de optie van twee tweepersoonsbedden.

Hoxton Barcelona
Mediterraan thema

Catalaanse kunst

De Catalaanse kunstenaar Jose Antonio Roda heeft kamersleutels en ander materiaal geïllustreerd; kunstwerken in de kamers zijn samengesteld door het in Barcelona gevestigde John Brown Projects, en alle kamers zijn voorzien van buurtgidsen met lokale aanbevelingen en boekenplanken die zijn samengesteld door Hox Friends.

Tope

Boven op het dak met adembenemend uitzicht op de Sagrada Familia en over de stad, is Tope een bar en taqueria met een wisselend menu van taco's op zelfgemaakte tortilla's. Op zonnige dagen - waarvan Barcelona er genoeg heeft - kunnen gasten genieten van bevroren margarita's uit de slushie-automaat bij het zwembad, wijnen van de tap van lokale Spaanse wijngaarden en bieren van kleine lokale brouwerijen.

Hoxton Barcelona
Pizza restaurant Four Corners

El Poblenou

Als eerste hotel in Spanje koos The Hoxton voor El Poblenou vanwege zijn creatieve scene, lokale geest, en de aantrekkingskracht van het feit dat het op loopafstand van de bezienswaardigheden en de zee ligt. El Poblenou, wat zich in het Catalaans vertaalt naar 'klein dorp', werd gesticht als een bloeiend district tijdens de industriële revolutie, toen hier textielfabrieken en fabrieken werden gebouwd en de buurt voor altijd verweven was met de geschiedenis van de stad. In de afgelopen jaren heeft het stadsvernieuwingsproject 22@ District de oude fabrieken en molens die zijn omgebouwd tot kunstenaarsstudio's, designshowrooms, ambachtelijke brouwerijen, restaurants en kunstacademies, de buurt nieuw leven ingeblazen en tot een van de meest culturele districten van de stad gemaakt

Artikel delen