The Local Club in Gorinchem vanaf de start een succes: complete avond uit

The Local Club in Gorinchem
Tags: design

The Local Club in Gorinchem vanaf de start een succes: complete avond uit

Gorinchem is met The Local Club een nieuwe hotspot rijker. Ondernemer Pieter van Reeuwijk en chef Tonny van Houwelingen openden in maart het all day-concept, met meer dan honderd zitplaatsen, een basement voor nog eens zeventig gasten en binnenkort ook een terras met zeventig plekken. “Het loopt storm, we zitten vanaf de opening al ramvol.”

 

Foto’s: Peter Baas
Design: Horeca Sfeermakers

Chef en mede-eigenaar Tonny van Houwelingen werkte de afgelopen weken iedere dag van vroeg tot laat om de start van The Local Club zo goed mogelijk te laten verlopen. En met succes, zegt hij. Op de gebruikelijke kinderziektes na, is het vanaf de start the talk of the town. “Zo’n zaak, had Gorinchem nog niet. We zitten vanaf de opening, begin maart, direct al ramvol ‘s avonds.”

Uitgesproken interieur

The Local Club is gevestigd in het voormalige Mykonos, het Griekse restaurant dat Van Houwelingen samen met Pieter van Reeuwijk vorig jaar overnam. Na een jaar besloten ze het Griekse restaurant om te bouwen tot dit all day-concept waar de wereldse gerechten bereid worden met kwalitatieve, seizoensgebonden en vooral lokale producten - alle ingrediënten komen uit Nederland. Met als onbetwiste hardlopers de verschillende varianten van dry aged meat (entrecôte, ribeye, côte de boeuf). Er werd afscheid genomen van de Griekse keuken, maar een groot deel van het oude personeel wisten ze te behouden.

Designbureau Horeca Sfeermakers is verantwoordelijk voor het ontwerp, dat gekenmerkt wordt door messingelementen, rookglas en behang met uitgesproken prints en texturen. Boven de bar hangt een luifel die ook dienstdoet als drankenopslag voor de speciale wijnen, champagnes en sterke dranken.

*Tekst gaat verder onder foto.

Interieur-the-local-club
Interieur The Local Club
Local-Club-Gorinchem-Interieur-1 Local-Club-Gorinchem-Interieur-2

Complete avond uit

Het monumentale pand grenst aan de voorkant aan een winkelstraat, en aan de achterkant kijken gasten uit op de Lingehaven en de Linge. In het restaurant op straatniveau, zijn er 108 plekken voor gasten, en nog vier plaatsen aan de bar. Binnenkort opent het terras aan de Linge, met zeventig plaatsen en in het souterrain is er nog eens plek voor zeventig gasten.

Deze basement wordt met name gebruikt voor grote groepen, babyshowers, bedrijfsfeesten en in het weekend draait hier een dj. Van Houwelingen: “In steeds meer restaurants zie je dat de muziek (te) hard staat, maar je moet wel kunnen blijven praten met elkaar. Dus in het restaurant kun je lekker eten en kletsen. En als je wil dansen, kun je dat na het eten een verdieping lager doen in de club. Cocktail erbij en je hebt een complete avond uit.”

Gedekte-tafel-the-local-club Interieur-the-local-club-1
Interieur-the-local-club-2 Interieur-the-local-club-
Artikel delen