The Market: gloednieuw hotel in Groningen

The Market: gloednieuw hotel in Groningen

Groningen heeft er met The Market aan De Grote Markt een nieuwe hotspot bij. Het hotel heeft 123 kamers, bar-restaurant, wellness, eigen bakkerij en krijgt volgend jaar een dakterras met panoramisch uitzicht over de binnenstad. Bekijk de beelden onder het artikel.

Foto’s: Sander Baks

The Market als huiskamer

The Market Groningen

Het nieuwe WestCord Hotel moet een ‘huiskamer’ worden voor Groningers en toeristen. Het laagdrempelige en knusse Café Willem Albert, dat verwijst naar een markante Groninger die ooit op dezelfde plek woonde, beslaat dan ook het grootste gedeelte van de begane grond van The Market. Hier, en op de twee terrassen aan de voor- en achterzijde, kunnen gasten terecht voor oud-Hollandse gerechten in een nieuw jasje. Het dakterras op de zesde verdieping biedt straks een mooi uitzicht op de stad én goede cocktails en hapjes.

Oud en nieuw komen samen

De Berlijnse architect Thomas Müller ontwierp het hotel en combineerde historische trapgevels met modern design. De inwoners van Groningen mochten ook meestemmen over het gevelontwerp. Het designteam van WestCord trok de combinatie van oud en nieuw door in het interieur, met houtlook PVC-vloeren met Hongaarse visgraat en marmeren badkamers. WestCord-oprichter Harry Westers groeide op in een bakkersfamilie op Vlieland. Dat het hotel ook een Bakkerij Westers herbergt, waar gasten én Groningers broodjes, gebak en ijs kunnen halen, is een ode aan zijn roots.

Nieuwe uitstraling Grote Markt

The Market ligt direct aan de Groningse Grote Markt. Een deel van dit historische plein is de afgelopen jaren flink op de schop gegaan om haar vooroorlogse allure terug te krijgen. Het hotel vormt het slotstuk van die grote transformatie, samen met het naastgelegen foodcourt Merckt (met eigen brouwerij) van horecaondernemer Patrick Beijk.

Artikel delen