The Rooftop opent eind juni op het Groot Handelsgebouw in Rotterdam

Groot Handelsgebouw in Rotterdam

The Rooftop opent eind juni op het Groot Handelsgebouw in Rotterdam

Eind juni opent er een nieuwe hotspot in Rotterdam: The Rooftop op  het dak van het Groot Handelsgebouw, pal tegen het Centraal Station. Naast eten en drinken, worden gasten hier ook vermaakt met activiteiten als arcadespellen, tafelvoetbal en minigolf. Eigenaar van GHG is vastgoedbelegger Jamestown.

Over het concept

Vanaf eind juni heeft de stad Rotterdam er een nieuwe hotspot bij. The Rooftop wordt een plek om activiteiten te beleven en elkaar te ontmoeten om wat te eten of drinken. Het Groot Handelsgebouw (GHG) wil zichzelf op de kaart zetten voor inwoners van Rotterdam en daarbuiten. De eigenaar van GHG, vastgoedbelegger Jamestown, wil voor GHG een iconische rooftop creëren. Eén net zoals Skyline Park in Ponce City Market in Atlanta. De kleuren en arcadeachtige spelletjes stomen de stad klaar voor een nieuwe entertainmentlocatie die de zomer inluidt met festiviteiten.

'Met een levendige en speelse sfeer wordt het hele concept een meeslepende ervaring'
Het restaurant en de bar van de rooftop wordt gerund door Spinning Group met Smoke Masters. Op het menu staan toegankelijke gerechten. Van comfort food tot mediterraans eten dat rechtstreeks uit de open keuken komt of van één van de twee foodstations. Denk aan smashburgers, loaded fries, gezonde salades en diverse lunchopties. Vanaf het terras hebben gasten uitzicht op het centrum van Rotterdam.
The Rooftop-Rotterdam-GHG-2

Jamestown over Rooftop at GHG

"Ons doel is om plaatsen te creëren die fundamenteel lokaal, bescheiden, gelaagd, kleurrijk, opwindend, ambitieus en inclusief zijn", aldus Michael Phillips, president van Jamestown. “The Rooftop at GHG is onze vertaling van deze theorie voor Rotterdam. Met een levendige en speelse sfeer vol kleurrijke elementen wordt het hele concept een meeslepende ervaring die de zintuigen prikkelt.” Verken het dak via verschillende bruisende kenmerken en laat je competitieve geest de vrije loop met arcadespellen, tafelvoetbal of minigolf. Daarnaast zal er een felgekleurde lintkamer zijn met een fotohokje om alles vast te leggen. 

Arcade-achtige beleving

The Rooftop is een initiatief van Jamestown, een vastgoedbedrijf dat in de VS bekend staat om het creëren van levendige innovatiecentra en gemeenschapshubs, waaronder Chelsea Market en Industry City in New York en Ponce City Market in Atlanta. In Nederland leidt Jamestown momenteel de creatieve heropleving van GHG in Rotterdam en de Schinkelbuurt in Amsterdam.

Zes maanden lang, van juni tot het einde van het jaar, organiseren ze een kleurrijk circus en arcade-achtige ervaring op het dak van GHG. Het wordt een plek waar bezoekers worden vermaakt met een breed scala aan ervaringen en spelletjes, aangevuld met snackkiosken en een restaurant en bar met buitenterrassen.

Artikel delen