[Geopend] The Beefsteak Club in Amsterdam

[Geopend] The Beefsteak Club in Amsterdam

The Beefsteak Club is gebaseerd op de Beefsteak Clubs uit de 18e en 19e eeuw in het Verenigd Koninkrijk. Dit waren mannengenootschappen waar aristocraten en kunstenaars samenkwamen om grote steaks, pullen bier en punch te drinken. Dit gegeven heeft eigenaar Sergej Fokke vertaald naar 2018: in de Amsterdamse Jordaan heeft hij een rustiek buurtrestaurant neergezet waarin cocktails en vlees, drinken en eten, hand in hand gaan. En iedereen welkom is, uiteraard. Bekijk foto's van het interieur én van de cocktails onder dit bericht.

Tekst: Ingmar Voerman
Fotografie: Ming Chao

Fokke: “Zonder arrogant te willen zijn kun je The Beefsteak Club zien als een ’steakhouse 4.0’ We bereiden het vlees hier op een andere manier, met meer aandacht en een constante focus op de hoogste kwaliteit. Dit geldt overigens niet alleen voor het vlees, maar voor alle gerechten, de cocktails, de wijnen, de gastvrijheid en de service.”

Andrew Nicholls
Voor het neerzetten van de cocktailbars binnen The Beefsteak Club vonden Fokke en de levende Amsterdamse barlegende Andrew Nicholls elkaar. “De nadruk ligt voor de bar en de keuken op het minimaliseren van afval, om ‘kop tot staart’ door te voeren in alle facetten We volgen de seizoenen en thema’s van de keuken met de bar”, zegt Fokke. “Dit komt duidelijk tot uiting in één van de vaste cocktails van de bar, The Beefed up Bull’. Dit is een variatie op een bloody mary met vodka, beef stock en geroosterde rode bieten. Deze ingrediënten worden beide al bereid in de keuken.

Piña Colada​
De meest verkochte cocktail is de Piña Colada, een heruitgevonden versie van de bekende rum cocktail waarvoor enkel natuurlijke en verse ingrediënten worden gebruikt. De karakteristieken, smaken en texturen zijn die van een perfecte piña colada, maar er is geen ijs of kokosroom gebruikt voor de cocktail.

Restaurant en taverne
Het restaurantgedeelte heeft 45 stoelen, de aparte taverne-cocktailbar biedt plaats aan zo’n 40-50 gasten. Het restaurant beschikt over een eigen cocktailbar om het restaurant te bedienen van cocktails, en in de taverne kunnen gasten ook gewoon aan de bar eten.

Jong en enthousiast team
De taverne heeft zijn eigen ingang vanaf de straat. De beide bars zijn uitgerust met 2 professionele cocktailwerkstations van Collins Bar-systems, Ze worden bemand door een overwegend jong, enthousiast team bestaande uit 5 cocktailbartenders aangestuurd door Nicholls.

Strobalen met leren lappen
Het interieur van The Beefsteak Club komt uit de koker van Fokke zelf, voor het intekenen van alle elementen werd Maarten Wijnen van Uit Zuid erbij gehaald. Fokke: “De Dry Ageing-kasten, de slagerij en de bar zijn eyecatchers van het restaurantgedeelte. Er is gekozen voor grenen houten planken op de vloer, en een rustieke stenen vloer in de taverne. Door de zaak heen hangen ouderwetse stormlampen, we hebben robuuste houten tafels laten maken en stoelen worden afgewisseld met strobalen met leren lappen. Het heeft wat ruigs, met een knipoog naar oude Amerikaanse saloons.”

Thuis voelen
“De nadruk ligt op de kwaliteit van de producten”, vervolgt hij. “Daarnaast moet iedereen zich hier thuis voelen, de zaak moet echt een thuisgevoel geven op een ruige manier. We willen hier het gevoel van de Beefsteak Club’s opwekken. Hier werden uit gemak van de vaak ietwat beschonken gasten alle bedienden aangesproken met Charles, en zo heten alle mannelijke teamleden hier ook. Onze vrouwelijke teamleden heten allemaal Charley.”

Design: Sergej Fokke i.s.m Maarten Wijnen (Uitzuid)

Thebeefsteakclub.nl
Facebook.com/TheBeefsteakClub
Insta: @thebeefsteakclubamsterdam

Artikel delen