[Foto's] The Green House in Utrecht

[Foto's] The Green House in Utrecht

Utrecht heeft er met de recente opening van The Green House in Utrecht, een initiatief van onder andere cateraar Albron en facilitair dienstverlener Facilicom, een bijzondere locatie met een restaurant, terras, grote moestuin op de eerste etage en werk- en vergaderlocaties bij. Circulariteit staat op deze plek centraal. Bekijk de foto's van het interieur onder dit bericht.

​Foto's: Cepezed

Dat circulariteit centraal staat bij The Green House blijkt bijvoorbeeld uit al het hergebruik van spullen. Zo komt het glas van de gevel van de voormalige naastgelegen Knoopkazerne en worden veel apparaten niet gekocht van leveranciers, maar gehuurd. Op die manier kan een product na retour door een leverancier weer ergens anders voor gebruikt worden.

Demontabel
Ook onderdeel van het circulaire concept: over vijftien jaar krijgt de locatie van The Green House een andere invulling. Om The Green House dan op een makkelijke manier op een andere plek neer te zetten, is het hele pand – zelfs de fundering - demontabel.

Toegankelijk voor iedereen
Verder spelen de partners, zoals Trilux, Koninklijke van Ginkel Group, Maasdam, Vleesch&co, Ballast Nedam, Strukton Worksphere, The Colour Kitchen (minimaal 20% van de werknemers heeft met een afstand tot de arbeidsmarkt) en LFE een grote rol bij het concept van The Green House.

Duurzaam wijntapsysteem
​Zo staat er een volledig geautomatiseerde bag-in-box wijntapsysteem van wijnimporteur LFE. Dit wordt gebruikt om flessen te vullen. Deze flessen kunnen hierdoor steeds weer hergebruikt worden. De bag-in-box-pakken leiden bovendien tot minder koelcapaciteit en ruimte en zorgen bovenal voor een enorme reductie op (glas)afval.

Terra Vitis
Daarnaast drgen alle wijnen, afkomstig van het Franse Châteaux et Domaines Castel, het predicaat Terra Vitis. Dit predicaat wordt toegekend aan Franse wijnen die geproduceerd zijn onder strenge criteria, waaronder respect voor natuur en milieu en betere arbeidsomstandigheden en veiligheid voor werknemers. Bekijk hier een filmpje over Terra Vitis.

Meer lezen over circulariteit
​​Eerder stond in Entree Magazine een groot artikel over de kansen van circulariteit. Klik hier om dat artikel te lezen. TheGreenHouserestaurant.nl

Bouw: Ballast Dedam en Strukton
Architect: Cepezed
Interieurarchitect: Coster Design Advies

Artikel delen