

[Restyling] The Harbour Club in Amsterdam
The Harbour Club Amsterdam Oost is volledig verbouwd. Zowel het restaurant als de aangrenzende privéruimte, Next Door, zijn flink onder handen genomen op het gebied van stijl, meubilair en indeling. Bekijk de foto's van Marc Evenhauz het resultaat onder dit bericht.
Het restaurant en de priveruimte worden nog altijd gekenmerkt door internationale allure. Opvallend aan het vernieuwde restaurant is de plaats van de bar. Waar deze voorheen aan een zijflank van het restaurant te vinden was, is deze nu gepositioneerd in het midden van de ruimte als het kloppende hart van de zaak. De nieuwe keuken is meer open geworden en er is een select aantal stoelen aan de Japanse chefs table waarbij er goed zicht is op het reilen en zijlen in de keuken. De algehele stijl van het restaurant is luxer en warmer geworden. Het gebruik van zachte tinten en warme kleuren zorgt voor een intieme en romantische sfeer, maar wel een 'tikkeltje ondeugend'. De kunst door Selwyn Senatori en glazen wijnkasten die zo kenmerkend zijn voor The Harbour Club zijn bewaard gebleven, maar ook die hebben een upgrade gekregen. Met als echte eye-catcher een statige wijnklimaatkast met meer dan 3000 flessen.
Next Door
Ook de aangrenzende privé ruimte Next Door heeft veel veranderingen ondergaan. De vloer is geëgaliseerd waardoor de ruimte zeer flexibel is en gebruikt kan worden voor een breed scala aan doeleinden, zoals een verjaardagsfeest, productlancering, bruiloft bedrijfspresentatie of benefietgala. De ruimte kan 400 gasten ontvangen en is volledig geïsoleerd.
Verlichting
Sam Anders is vanuit dEP verantwoordelijk voor het licht en de elektrotechnische infrastructuur. “Met ons lichtontwerp hebben wij binnen de grote ruimtes een warme sfeer weten te creëren. Bovendien hebben wij voor de Harbour Club Oost custom made lampen ontworpen die het geheel een exclusieve uitstraling geven.”
Eerste fase
Het hele gebied rondom The Harbour Club is in ontwikkeling. In de loop van 2019 opent vlakbij het Amsterdam City Harbour Hotel, een 4-sterrenhotel van de Duitse hotelketen Novum welke 246 hotelkamers, 85 serviced appartementen en 200 havenligplaatsen telt. Een in-house restaurant ontbreekt. Reden voor Joost Verhoeven, mede-eigenaar van The Harbour Club Amsterdam Oost, om hierop in te spelen. Niet alleen verwacht hij veel extra aanloop van hotelgasten, ook ziet hij met het hotel veel kansen voor huwelijken, partijen en bedrijfspresentaties. Verhoeven werkte al vijf en een half jaar voor The Harbour Club voordat hij op 1 januari 2018 mede-eigenaar werd van The Harbour Club Amsterdam Oost. Tevens is hij concept director voor The Harbour Club vestigingsbreed. Verhoeven wordt in Amsterdam Oost onder andere bijgestaan door restaurantmanager Joel Oostdam en Chef kok Melchor Soto Fernandez.
400 couverts
Inmiddels omvat The Harbour Club Amsterdam Oost een restaurant met 400 couverts, een terras voor 300 couverts en Next Door voor 250 zittende of 400 staande gasten. Eind 2020 komt daar een aparte presentatieruimte bij voor 2000 bezoekers.
.jpg)
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen