[Geopend] The Jitterbug Saloon in Amsterdam

[Geopend] The Jitterbug Saloon in Amsterdam

Cocktailvirtuozen én koppel Lydia Soedadi en Boudewijn Mesritz, eigenaren van de internationaal geroemde bar Tales & Spirits in Amsterdam, openden onlangs The Jitterbug Saloon, hun vierde bedrijf alweer. Bekijk foto's van de bar onder dit bericht.

Het hart van de saloon is de lange bar voorzien van een blad met vlammende houtnerven. Hij is strak, recht, lang, ruim, hoog en robuust. “De werkstations achter de bar zijn volledig door ons ontworpen en gebouwd door Sam’s Bar Vision”, zegt Soedadi. Achterin de zaak bevinden zich een warme caféruimte en het toneel voor live blues- en jazzoptredens.

Simpele kaart
Mesritz: “De cocktailkaart is heel simpel, en bestaat uit 3 secties van 7 cocktails. De eerste sectie zijn The Jitterbugs, onze signature cocktails. De tweede sectie zijn de Wannabees, klassieke cocktails met hetzelfde DNA als het origineel, maar dan hoe wij ze vandaag de dag graag zien. De derde sectie bestaat uit de Saloon Style cocktails met stevige, stirred drinks: boozy, snel en simpel.”

Bartenders
Het team van The Jitterbug Saloon bestaat uit barmanager Niels van Wouwe, Robbert Negen, Sebastian Cichowlas, Dominykas Faustas Bilcius en Danil Nevsky. 

Artikel delen