[Geopend] The Slaak Rotterdam

[Geopend] The Slaak Rotterdam

Onlangs gingen de deuren open van The Slaak Rotterdam, a Tribute Portfolio Hotel – onderdeel van hotelketen Marriott. Het bedrijf bestaat uit 74 hotelkamers, restaurant/bar Didot34, de Upper Bar, vergaderruimtes en fitnessruimte Studio34. Melle van Uden is er general manager en Helge Docters van Leeuwen van HDVL Designmakers is verantwoordelijk voor het design. Bekijk foto's van het nieuwe hotel onder dit bericht.

Docters van Leeuwen: “We wilden luxe combineren met de geschiedenis van het pand. Het hotel is namelijk te vinden in Het Slaakhuys, dat van 1954 tot 1974 het kantoorgebouw van dagblad Het Vrije Volk was. Dat is ook de reden dat we de schrijftafel als centraal element in de hotelkamer hebben geplaatst.” Het resultaat is een warm, huiselijk én experimenteel jaren 50-interieur met een no-nonsense karakter.

Aanvulling
Opvallend zijn de strakke lijnen en constructieve accenten met afwisseling in kleur, gouden tinten en veel gebruik van warme materialen, zoals hout. Docters van Leeuwen: “Historisch architecturaal erfgoed is een groot iets in Rotterdam en we denken dat dit interieur daar een aanvulling op is, zonder dat het oud of museumachtig is.”

TheSlaakRotterdam.nl
Design: HDVL designmakers
Meubilair: o.a. Frandseon (verlichting), Arte en Elitis en Vescom (wandbekleding), MOSA (tegels) en Satelliet (restauranttafels en -stoelen)

Artikel delen