[Geopend] The Traveller in Amsterdam

[Geopend] The Traveller in Amsterdam

Begin november heeft The Traveller in Amsterdam de deuren geopend. 

The Traveller, een nieuw werelds restaurantconcept van Michiel Deenik, chef-kok en eigenaar van Visaandeschelde en The Roast Room, heeft haar deuren geopend in het groene hart van van Cumulus Park te Amsterdam Zuidoost.

Op culinair avontuur 

Dit is het derde restaurant voor Michiel Deenik. Hij gaat dit avontuur aan samen met Neal Valentijn en jeugdvriend Jeroen van Brussel. Het concept is geïnspireerd op hun gedeelde liefde voor reizen en de culinaire ontdekkingstocht die daarbij hoort. Hierbij zal  Michiel zich bezighouden met de culinaire invulling, Valentijn neemt de dagelijkse operatie en leiding op zich en Van Brussel zal vooral een financieel administratieve rol hebben. 

Hart van het district 

Cumulus Park wordt in samenwerking met de gemeente Amsterdam ontwikkeld aan de Bijlmerdreef in Amsterdam Zuidoost. Midden in het groene park dat straks alle kantoren met elkaar verbindt, waaronder het nieuwe ING kantoor, staat The Traveller als het culinaire hart en ontmoetingsplaats. Een inspirerende plek waar niet alleen medewerkers op het Cumulus Park, studenten en ondernemers, maar ook omwonenden, winkelend- en uitgaanspubliek van 07.00 uur ’s ochtends tot 01.00 uur ’s nachts welkom zijn om te genieten van een zinnenprikkelend ontbijt, lunch of diner.

Modern sausje 

Het menu van The Traveller is avontuurlijk met een mix van traditionele wereldgerechten, bereid volgens moderne kooktechnieken. Ook de drankenkaart is met bieren en wijnen uit alle windstreken één grote ontdekkingsreis. Daarbij is de bediening en het  keukenpersoneel internationaal, wat nog meer bijdraagt aan die authentieke smaakbeleving. 

Iconisch bouwwerk

Het horecapaviljoen is naar ontwerp van Powerhouse Company en wordt ontwikkeld door OVG Real Estate en G&S Vastgoed. Studio BvanB tekende samen met de architect voor het interieurontwerp. Met de imposante glazen pui met afgeronde hoeken, een hoogwaardig houten dak en een oppervlakte van ruim 900 m2, is het gebouw nu al iconisch te noemen.  

Artikel delen