Tijdelijke metamorfose bar Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Sofitel Legend The Grand Amsterdam
Tags: hotel

Tijdelijke metamorfose bar Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Geïnspireerd door de Grand Series van whiskyhuis Glenfiddich heeft kunstenaar Tadej Oblak de bar van hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam als wit canvas gebruikt en tijdelijk omgetoverd tot neo-pop art kunstwerk. In het design wordt het gezamenlijke motto van het whiskyhuis, het vijfsterrenhotel en de kunstenaar naar voren gebracht: ‘kroon de gelegenheid’.

Tadej Oblak

Het speels vastleggen van geluksmomenten en de kroning van de geportretteerde iconen is de signatuur van Tadej Oblak. Zijn pop-art design voor de bar is een samenspel tussen klassiek en modern, gebaseerd op de karakteristieke fundamenten van zowel Glenfiddich als The Grand.

Whisky cocktails

De hotelbar heeft een tijdelijke, passende naamsverandering ondergaan, van The Flying Dutchman naar The Flying Deer. Het menu is uitgebreid met bijzondere whisky cocktails en vrijwel de gehele Glenfiddich reeks straalt op de plank, van de iconische 12 jaar oud tot aan de eigenzinnige, exclusieve series single malts. Door middel van verschillende whisky flights kunnen er series worden geproefd in de thema’s ‘ontdekken’, ‘innovatief’ en ‘legendarisch’. Bij alle whisky’s, cocktails en flights heeft executive chef Raoul Meuwese begeleidende gerechten ontwikkeld.

In de binnentuin van The Grand is de bar uitgebreid met een glazen tuinhuis geheel in de stijl van het nieuwe design. Hier kan in knusse sferen genoten worden van het whisky menu, in de zon of onder de sterrenhemel.

Flying Deer
The Flying Deer
Artikel delen