[Restyling] Toujours in Haarlem

[Restyling] Toujours in Haarlem

Restaurant Toujours Urban Frenchy Bistro in Haarlem opende een paar jaar geleden en onderging recentelijk een complete restyling. Bekijk foto's van het nieuwe interieur, waar E.S.T.I.D.A. verantwoordelijk voor is onder dit bericht. De foto's zijn gemaakt door Myrthe Slootjes.
 

Eigenaar Xiadong Sun wilde een ‘bistro boudoir’ (een elegante ruimte) creëren en schakelde daarvoor designbureau E.S.T.I.D.A in. Het resultaat zijn veel spiegels, messing en geprinte fluwelen stoffen in combinatie met een stoere betonnen bar. De stoffen zijn speciaal voor Toujours ontwikkeld en handbeschilderd met afbeeldingen van een Oost-Indische kers en pioenrozen. Op de vloer liggen Marokkaanse tegels die fungeren als een rode loper en gasten verleiden om naar binnen te gaan.

Menu

Het menu, met klassieke Franse gerechten en een ‘funky Amerikaanse twist’, blijft ongewijzigd. Daarmee is Toujours volgens Sun nog steeds een echt ‘no-nonsenserestaurant’. Een bijzonder deel van het restaurant is overigens de The Beef Club: een private dining voor 10 tot 24 personen met dry aged-kasten waarin stukken vlees rijpen. restauranttoujours.nl

Design: E.S.T.I.D.A

Artikel delen