Italiaans restaurant Trattoria Breda in Amsterdam geopend

Trattoria BREDA in Amsterdam

Italiaans restaurant Trattoria Breda in Amsterdam geopend

Trattoria BREDA in Amsterdam aan de Czaar Peterstraat is geopend. Eigenaren zijn Johanneke van Iwaarden, Vagarsh Mogatseljan en Freek van Noortwijk van The BREDA Group. Het Italiaanse restaurant is een eigentijdse trattoria waar een houtoven in de zaak centraal staat, alle pasta's zelf worden gemaakt en met Italiaanse producten wordt gewerkt.

Openingsbeeld: Johanneke van Iwaarden, Vagarsh Mogatseljan en Freek van Noortwijk
Overige foto's gemaakt door: Marco Keyzer (BN De Stem)

Trattoria BREDA & Enoteca

Het restaurant bestaat uit twee delen; in het voorste deel vind je een eigentijds Italiaans restaurant met eigengemaakte pasta’s en een houtoven met eetbar prominent in de zaak. Deze houtoven wordt gebruikt voor de bereiding van verschillende gerechten, zoals zeebaars in zoutkorst om te delen en geroosterde groenten. Daarnaast wordt er een kleine selectie Napolitaanse pizza's geserveerd. Op het menu staan huisgemaakte pasta’s, antipasti, primi, secondi en contorni (bijgerechten) met seizoensgroenten. De kookstijl is modern Italiaans, aangevuld met klassiekers als vitello tonnato en bucatini carbonara met guanciale.

Trattoria BREDA in Amsterdam_1
Johanneke van Iwaarden en Freek van Noortwijk

In het achterste gedeelte huist de moderne wijnkamer; Enoteca BREDA. Hier staan twintig wijnen die gasten kunnen proeven, waarna ze de wijn ook kunnen bestellen voor thuis.

 

Trattoria BREDA in Amsterdam_2 Trattoria BREDA in Amsterdam_3
Artikel delen