TRIBE opent eerste Nederlandse hotel: TRIBE Amsterdam City in Gare du Nord

Tags: hotel

TRIBE opent eerste Nederlandse hotel: TRIBE Amsterdam City in Gare du Nord

De nieuwste aanwinst van TRIBE ligt in Gare du Nord, een nieuw gebied in Amsterdam-Noord. Het moderne en kunstzinnige interieur moet met name reizigers trekken die op zoek zijn naar de culturele underground scene van Amsterdam. 

TRIBE is een nieuw type hotel, waar design centraal staat, maar ook een hotel die verschillende functies biedt. Het sluit aan bij de wensen van moderne reizigers. Dat betekent onder andere: goede bedden en hoge kwaliteit amenities. De strakke designs worden gekenmerkt door op maat gemaakte eyecatchers en up-to-date technologie. De comfortabele social hubs voor gasten zijn gebruiksvriendelijk en huiselijk.

TRIBE Amsterdam City

TRIBE Amsterdam City heeft 192 stijlvolle kamers en suites, een social hub die de hele dag open is en een koffiebar die in de avond transformeert tot cocktailbar, waar alcoholarme cocktails worden geserveerd die in samenwerking met de Franse topbartender Matthias Giroud zijn ontwikkeld.

Het hotel is ontworpen door de architecten van Feix & Merlin in Londen. Roos Bruyn, General Manager van TRIBE Amsterdam City: “De TRIBE-ervaring moet zorgeloos zijn met een persoonlijke benadering. Anno 2022 vraagt iedereen om een andere ervaring. Voor bijvoorbeeld zakenreizigers die laat in de avond arriveren, hebben we een snelle check-in en grab & go- kiosk met hapjes en drankjes. Voor diegene die de tijd hebben en willen socializen is er de cocktailbar en een levendige sociale hub.”

TRIBE Amsterdam City2

Gare du Nord

Tribe Amsterdam City zit in een nieuw gebouw, pal naast metrostation Noord; het begin-/eindpunt van de Noord/Zuidlijn. In hetzelfde gebouw is ook Mercure Amsterdam North Station gevestigd.

TRIBE

TRIBE is opgericht in 2017 in Australië door Mark en Melissa Peters. Het idee: reizigers verlangen tegenwoordig meer dan ooit naar designhotels tegen betaalbare prijzen. TRIBE maakt deel uit van Ennismore, een creatief horecabedrijf met een wereldwijd collectief van ondernemende merken. Ennismore is sinds 2021 een joint venture van Accor. TRIBE wil de komende vijf jaar wereldwijd 50 hotels te openen. Naast Amsterdam staan er TRIBE-openingen gepland Parijs, Londen, Bali, Phnom Penh, Boedapest, Belo Horizonte, Warschau, Manchester, Riga en Milaan.

TRIBE Amsterdam City1 TRIBE Amsterdam City5
TRIBE Amsterdam City8 TRIBE Amsterdam City4
Artikel delen