Tweede hotel voor The Hoxton in Amsterdam

Tweede hotel voor The Hoxton in Amsterdam.
Tags: hotel

Tweede hotel voor The Hoxton in Amsterdam

In het voorjaar van 2023 opent The Hoxton in Amsterdam een tweede locatie in het Oostelijke Havengebied, een gebied dat sterk in ontwikkeling is. 

Iconisch gebouw

The Hoxton komt in het iconische gebouw van het Lloyd Hotel, dat een rijke en gelaagde geschiedenis kent. De ontwerpers van Ennismore Design Studio werken voor de transformatie samen met Nicemakers, een lokale ontwerpstudio die het originele Amsterdamse The Hoxton visualiseerde.

Het gebouw is sinds 1921 een landmark in Amsterdam en kent een rijke en gelaagde geschiedenis, die tijdens het ontwerpproces in ere wordt gehouden en tot uiting zal komen in onder meer monumentale architectonische details, zoals de glas-in-loodramen, houten lambrisering, houten vloeren en tegels geïnspireerd door het Duitse baksteenexpressionisme.

 

Tweede hotel The Hox Amsterdam
The Hox Amsterdam opent tweede vestiging

136 kamers

Het hotel krijgt straks 136 kamers, waaronder een aantal in de categorie Biggy Bunk Up (met stapelbedden), een lichte lobby en restaurant op de begane grond, een groot buitenterras en een vergader- en evenementenruimte, The Apartment. De uitstraling van het hotel wordt stilistisch gedurfd en anders, maar met dezelfde Hoxton-buzz.

Artikel delen