Restaurantconcept UMAMI by Han breidt uit met ‘The Steamed Seafood Bar’. Hier wordt de eeuwenoude Chinese traditie van het stomen van eten nieuw leven ingeblazen in seafood fusion gerechten. The Steamed Seafood Bar wordt geïntroduceerd in de UMAMI by Han vestiging in Eindhoven en is vanaf nu geopend.
Bij UMAMI by Han draait alles om het overbrengen van de Chinese cultuur in een hedendaagse en toegankelijke vorm. Het restaurant slaat een brug tussen het Oosten en Westen in Aziatische fusion-gerechten met een moderne twist, waarbij belangrijke aspecten uit de Oosterse eetcultuur, zoals shared dining en gezondheid, de hoofdrol spelen. Als een van de weinige Chinese restaurants bemachtigde UMAMI by Han een Bib Gourmand van Michelin.
Met het nieuwe concept The Steamed Seafood Bar brengt ondernemer en chef Han Ji deze missie naar een hoger niveau. “In al mijn restaurants wil ik continu blijven innoveren. Geen concept of menu blijft voor lange tijd hetzelfde. Bij UMAMI by Han geloven we in het mengen van smaken en culturen om unieke culinaire ervaringen te creëren en de Chinese cultuur op vernieuwende wijze over te brengen", zegt Ji.
Het is algemeen bekend dat vis en zeevruchten een grote rol spelen in de Aziatische keuken. Dat is niet verrassend, want vis wordt geassocieerd met overvloed en voorspoed. Daarnaast bouwt het concept voort op een van de oudste kooktechnieken uit de Oosterse keuken: stomen. Deze eeuwenoude techniek, die zelfs al sinds zo’n 5000 voor Christus door de Chinezen wordt toegepast, heeft zijn basis in het Taoïsme. In deze filosofie draait het om het streven naar balans en harmonie. Bij stomen gaat het om het behoud van de natuurlijke, pure smaken van de ingrediënten en voedingswaardes, voor zo gezond mogelijke gerechten en om evenwicht te creëren tussen Yin en Yang.
De kaart van The Steamed Seafood Bar brengt deze aspecten tot uiting en bevat gerechten die de authentieke, delicate smaken van de zee behouden en versterken. In elke creatie draait het om puurheid, umami - de vijfde hartige basissmaak in de Aziatische keuken - balans én verrassing. Stomen (Yin) wordt gecombineerd met intensievere bereidingswijzen zoals roerbakken en frituren (Yang) om harmonie én vernieuwende smaaksensaties te creëren.
Daarnaast is de veelzijdigheid van stomen te proeven door de verschillende invloeden van Chinese regio’s terug te laten komen in de kooktechniek. Zo is zeetong geïnspireerd op de Kantonese keuken, die bekendstaat om meer delicate smaken, en de pittige Black Cod waarin de Sichuan keuken te herkennen is. Het diner kan hierbij compleet worden gemaakt met diverse bijgerechten zoals Bao Buns.
Ji: “Bij elke hap gaan we voor een onvervalste, smaakvolle ervaring, die de rijke tradities uit de Chinese keuken eren en hier tegelijkertijd een moderne, verrassende twist aan geven."