V12 in Amsterdam-Noord: verborgen parel in oude metaalwerkplaats

Restaurant V12
Tags: design

V12 in Amsterdam-Noord: verborgen parel in oude metaalwerkplaats

Floris Rijkenberg, Meike Kerklaan en Sander Hietbrink runnen restaurant V12 in Amsterdam-Noord. Het restaurant zit in een oude metaalwerkplaats, waar de grote ramen veel licht doorlaten, en voor de deur is een royaal terras. In de zomermaanden genieten gasten buiten van de relaxte sfeer, een mooi chefsmenu of borrelbites, het uitzicht en de zon. 

Relaxte sfeer

Een oude metaalwerkplaats in Amsterdam-Noord transformeerde vorig jaar tot restaurant V12. In het interieur van deze nieuwe hotspot vind je nog veel oude details, zoals de rode ijzeren pilaren op de foto's. De drie vrienden die samen V12 runnen gaven het restaurant niet alleen een stoer industrieel uiterlijk, maar zorgen daarnaast voor een warm welkom voor hun gasten. Hier vind je gastvrijheid zoals het bedoeld is: lekker eten voor een betaalbare prijs, een goede service met oog voor detail en een fijne relaxte sfeer.

*Tekst gaat verder onder de foto's.

V12-Amsterdam-3 (1)
V12-Amsterdam-1 V12-Amsterdam-2

Seizoensgebonden chefsmenu

Bij V12 komen gasten om te genieten van het seizoensgebonden chefsmenu (drie of vier gangen), dat maandelijks wisselt. Minder trek? Dan is er een kleine kaart met mooie borrelbites. En naast mooie wijnen uit oude en nieuwe wijnlanden, cocktails en mocktails staan er ook huisgemaakte waterkefir en kombucha op de drankenkaart. 

Europese keuken

Het chefsmenu combineert de Europese keuken met wereldse invloeden, zoals de roodbaars crudo met tomatillo en jalapeno of de geitenkaas met framboos, zomerse salade, hooi en hazelnootcrumble. Creatieve voorgerechten bomvol smaak die gevolgd worden door een vega-hoofdgerecht van aubergine, basilicumhollandaise, fregola, zwarte knoflook en amandel.

Of, voor gasten die liever vlees willen: shio koji bavette, zoete aardappelpuree, bimi en een compote van kweepeer. Het chefsmenu sluit af met heerlijke nagerechten, zoals de chefsspecial - miso chocolade chip cookie met vanille-ijs - en het dragonijs met een granita van blauwe bes, basilicum crémeux en crumble sluit het zomerse chefsmenu af.

Gerecht-V12-in-Amsterdam (1) Gerecht-V12-in-Amsterdam (2)
Artikel delen