Van dameshoedenfabriek naar Cousins Boutique Hotel in Maastricht

Entree Header - Cousins Boutique Hotel in Maastricht

Van dameshoedenfabriek naar Cousins Boutique Hotel in Maastricht

Deze zomer opende in de historische binnenstad van Maastricht Cousins Boutique Hotel. Het heeft zeven kamers en is opgericht door de twee jonge ondernemers en neven Jean van der Heijden en Joe Pereboom.

Van dameshoedenfabriek naar hotel

Het hotel zit in een pand dat in de jaren 40 een dameshoedenfabriek was. De toenmalige fabrikant verliet het gebouw en de Schotse familie Campbell kwam er voor in de plaats. Zij produceerden ook hoeden. Dertig jaar later vertrok de familie en kocht de opa van Pereboom en Van der Heijden het pand. Door de jaren heen verhuurde hij het gebouw aan verschillende bedrijven. Nu zit er het Cousins Boutique Hotel.

Uitzondering

Van der Heijden en Pereboom: “Het unieke is dat Gemeente Maastricht geen nieuwe hotels meer wilde in de stad. Toch lukte het ons als jonge ondernemers om de vergunning te krijgen. Bij Cousins Boutique Hotel is gastvrijheid met hoofdletters geschreven. Naast een uitstekende hotelservice adviseert onze staf de gasten over alle mogelijkheden die de prachtige stad Maastricht biedt.”

"Toch lukte het ons om een vergunning te krijgen"

Elke overnachting is inclusief ontbijt en ook daar maken de twee jonge ondernemers een feestje van. “Elke dag, vroeg in de ochtend gaan wij op pad om verse producten in te slaan bij regionale boeren en leveranciers. Zo kunnen wij gasten voorzien van de beste en lekkerste producten”, aldus Van der Heijden en Pereboom.

Maak kennis met de familie Campbell

De ondernemers besloten om de historie van het pand terug te laten komen in het hotel. Gasten maken kennis met de familie Campbell aan de hand van de kamers. Elke hotelkamer kreeg namelijk de uitstraling en naam van een karakteristiek familielid. Neem bijvoorbeeld de Grandma Rose’s room, geïnspireerd op de deftige grootmoeder Rose die van luxe, high teas en bridgen hield. De kamer bevat roze elementen en heeft een luxe uitstraling.

Entree_Cousins Boutique Hotel_2
Grandma Rose's room
Entree_Cousins Boutique Hotel_4 Entree_Cousins Boutique Hotel_3
Entree_Cousins Boutique Hotel_5
Arthur's room
Entree_Cousins Boutique Hotel_7 Entree_Cousins Boutique Hotel_6
Entree_Cousins Boutique Hotel_1
Alle leden van de familie Campbell
Artikel delen