Van hotel naar ziekenhuis: een handleiding

Van hotel naar ziekenhuis: een handleiding

Je zaak ombouwen van hotel naar ziekenhuis of zorginstelling, hoe pak je dat aan? Waar moet je op letten? Studenten van Hotelschool The Hague hebben een complete handleiding geschreven voor hoteliers die in crisistijden zo'n medische invulling van hun hotel overwegen.

Van hotel naar ziekenhuis in crisistijd

hotel naar ziekenhuisDe hier te lezen manual maakt duidelijk waar hoteliers op moet letten en welke implicaties de medicalisering van een hotel geeft. Niet alleen op het moment van een crisis, maar ook daarna, als er weer een ‘normale’ of ‘bijna-normale’ situatie ontstaat.

 

Corona als aanleiding

De directe aanleiding voor de handleiding, en het onderzoek dat eraan vooraf ging, was de situatie die ontstond door het coronavirus. De afgelopen maanden leek een groot tekort aan ziekenhuisbedden te ontstaan. Dit was- ternauwernood – niet het geval, maar het is niet ondenkbaar dat er in een tweede coronagolf extra bedden nodig zijn en er weer een (gedeeltelijke) lockdown volgt. Daarnaast kunnen ziekenhuizen natuurlijk ook door andere crises onder druk komen te staan, bijvoorbeeld wanneer zich vreselijke situaties zoals in Beirut voordoen. Ook dan zijn er extra bedden en faciliteiten nodig.

 

Tips van experts

Het document Not missiles, but microbes! Are we prepared for a next pandemic? The Medicalisation of Hospitality Properties in times of crisis laat zien hoe hotels daarop kunnen inspringen. De handleiding biedt tips en best practices en vormt een leidraad voor de conversie van hotel naar ziekenhuis. De aanbevelingen zijn gebaseerd op ervaringen van experts uit zowel de gezondheidszorg als de hotellerie, het leger en de vastgoedsector.

 

Artikel delen