[Geopend] Restaurant Vandal in Rotterdam

[Geopend] Restaurant Vandal in Rotterdam

Floris van der Sluis, ook eigenaar van wijnbar 1NUL8 in Rotterdam, opende in januari Vandal Rotterdam. Het restaurant met Japanse en Mediterraanse gerechten op de kaart is chic ingericht, maar heeft jeugdige invloeden door de aanwezigheid van allerlei vormen van streetart. Bekijk foto's van het interieur en de gerechten onder dit bericht.

Met Vandal wil Van der Sluis de 'nieuwe generatie' aanspreken. De ondernemer creëert daarvoor een 'underground vibe' door allerlei bijzondere elementen, zoals het gebruik van streetart. "Dit is een vorm van kunst die in de jaren 70 is ontstaan en (vooral toen) werd gebruikt als uiting van politieke standpunten. Je vindt de kunstwerken op gebouwen en straatobjecten in grote steden als New York, Sao Paolo en ook hier in Rotterdam. De straat dient als tentoonstellingsruimte en de kunstenaar wordt in de ogen van de wet gezien als vandaal."

Gasten heten Vandals
De gasten die Vandal bezoeken, ook wel Vandals genoemd, zullen dan ook werk terugzien van grafitti-artiesten. Zo hebben aan het interieur Pforpublik en Dopie.dsk meegewerkt. Dit zijn twee Nederlandse graffiti-artiesten die meerdere werken in Rotterdam op hun naam hebben staan, zoals recent de kunstwerken in Club Vie. 

Speciale code
Bij Vandal draait alles om beleving, vervolgt Van der Sluis. "Zo ontvang je na het plaatsen van een reservering een persoonlijke code waarmee je de deur van Vandal opent. Ook bijzonder: het dessert met een chocolade-skull of het spraakmakende toilet."  De cocktail-shakers komen bovendien speciaal met een mobiele cocktailstation naar de tafel, waar ze hun smaken samen laten komen in een karakteristiek glas. 

Artikel delen