[Geopend] Van der Valk Hotel A'dam-Amstel

Tags: hotel

[Geopend] Van der Valk Hotel A'dam-Amstel

Op 1 oktober was het zover: Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel aan de Joan Muyskenweg 20 in Amsterdam verwelkomde haar eerste gasten in het gloednieuwe hotel. Het nieuwste Van der Valk hotel wordt gerund door Thymen en Lucie Simons-Luiten, vierde generatie familie Van der Valk. Bekijk foto's van het interieur onder dit bericht.

In april 2016 werd de eerste paal de grond ingeslagen voor de nieuwbouw van het eerste Van der Valk hotel binnen de ring van Amsterdam. Hotel Amsterdam-Amstel is een viersterrenplushotel met een gebouw in de vorm van een ‘L’ en een toren van zo’n zestig meter hoog.

206 kamers
Het hotel heeft 206 hotelkamers en beschikt over een congres- en vergadercentrum met elf multifunctionele zalen. Alle zalen zijn vernoemd naar bekende parken en markten in Amsterdam, zoals De Dam, Bloemenmarkt en Vondelpark, en zijn voorzien van professionele audiovisuele apparatuur, natuurlijk daglicht, gratis hi-speed wifi en ClickShare draadloos presentatiesysteem. Daarbij is er een exclusieve lounge voor evenementen genaamd Club Pampus. Deze lounge biedt toegang tot het verwarmde buitenzwembad en is uitermate geschikt voor unieke feesten en meetings.

Drie restaurants
Hotel Amsterdam-Amstel heeft verder drie restaurants. In à la carte restaurant Amstelle staan internationale gerechten met een Amsterdamse touch op de kaart, Buffet ’t IJ biedt een uitgebreid buffet met Live Cooking en een grandioze pizzaoven en in bar Moqum kunnen gasten loungen met een cocktail en bites bij de open haard.

Wellenss en fitness
Bovendien krijgt het hotel op de derde verdieping een ruim opgezet wellness- en fitnesscentrum met een oppervlakte van meer dan 210 vierkante meter. Deze zal medio november worden geopend. Wellness De Tropen beschikt over onder meer een traditionele sauna, infrarood sauna, Turks stoombad en een verwarmd buitenzwembad op het dakterras. De Waxsalon van Delete Waxing is wel geopend en toegankelijk voor zowel hotelgasten als klanten van buitenaf.

Vierde generatie
Het nieuwste Van der Valk hotel wordt gerund door Thymen en Lucie Simons-Luiten, vierde generatie familie Van der Valk. Zij werkten hiervoor bijna tien jaar in Van der Valk Hotel Melle-Osnabrück en gingen terug naar Nederland voor deze mooie uitdaging. Het interieur van het hotel is grotendeels ontworpen door Lucie Luiten en Terry Tromp (interieurdesigner Van der Valk Design). Zij hebben inspiratie opgedaan door o.a. veel andere hotels,  showrooms en designbeurzen te bezoeken. Na tijden van vintage, brocante, onafgewerkte plafonds en krijtborden vonden zij het tijd worden voor rijkere aankleding. Kernwoorden waren: Luxueus, elegant en comfortabel.
 

 

Artikel delen