Vegan Junk Food Bar breidt wereldwijd uit

Vegan Junk Food Bar breidt wereldwijd uit

De Vegan Junk Food Bar  (nu vijf locaties in Nederland en één in Barcelona) gaat de komende tijd grenzen verleggen. In het eerste kwartaal van 2021 zijn er drie overeenkomsten getekend voor franchisevestigingen in Nederland én buitenland en de komende maanden verwacht de Vegan Junk Food Bar dat er nog twintig bijkomen. De ambitie is om in 2025 maar liefst twee honderd vestigingen te hebben.

Tekst: Carolien Dirckenvegan junk food bar

Vegan Junk Food Bar krijgt twintig nieuwe locaties

Dat betekent dat de Vegan Junk Food Bar deze zomer op negen locaties zal (her)openen. Op het gebied van ‘owned managed’ locaties ligt er een strategisch plan op tafel om door te groeien met veertien nieuwe locaties, internationaal. In onder andere Spanje, Duitsland, Engeland en België kunnen gasten gaan genieten van uitbundige, kleurrijke, plantaardige burgers en snacks in de bekende ‘sexy street art’ ambiance.

Minimaal tweehonderd vestigingen

Na vijf Nederlandse zaken ging de Vegan Junk Food Bar eind vorig jaar al internationaal: er opende een vestiging in Barcelona. Ook daar zijn de kleurrijke vegan burgers, loaded fries, snacks en ander plantaardig junkfood razend populair. De internationale ambitie van eigenaar Edwin Streep en zijn team reikt echter verder dan Europa. In 2025 wil hij minimaal tweehonderd vestigingen in Europa gerealiseerd hebben en wereldwijd de overstap hebben gemaakt naar de andere continenten.

Kijken naar mogelijkheden

“Vegan Junk Food Bar staat voor innovatie”, zegt hij. “Wereldwijd zaken openen in een tijd als deze is spannend, maar het past in de manier waarop we ondernemen: niet bang zijn, maar kijken naar mogelijkheden.” Het vegan concept is volgens hem alleen maar relevanter geworden de laatste tijd. “Veel mensen zijn door Covid-19 bewuster gaan eten en leven”, ziet hij.

vegan junk food barIn alle zaken draait het om hetzelfde: innovatie, duurzaamheid en authenticiteit. Dat vertaalt zich in verrassende innovatieve vegan gerechten en een unieke, futuristische ambiance. “Dit is zeker geen eendagsvlieg”, benadrukt Streep nog maar eens. “De vegan kapsalon was maar het begin. The sky is the limit.” De toekomst van de plant-based keuken en de internationale stappen zullen nog meer inspiratie en mogelijkheden gaan bieden.

Eigen uitstraling

Iedere zaak krijgt wel een eigen ambiance. “De street art vibe komt overal terug, maar zal altijd verschillen van bar tot bar”, legt hij uit. “De ene keer overheersen mint-tinten, de andere keer zie je wat meer roze. Het is geen plant based eenheidsworst.” In Barcelona, de ‘flagshipstore’, bleek dat al: daar vormt een catwalk de entree van de zaak. “Een tunnel die helemaal gebrand is in de Vegan Junk Food Bar-stijl, met grafitty art. Dat vinden gasten een geweldige plek om foto’s te maken.”

Op de hoogte blijven van meer horeca-openingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Entree Magazine!

Artikel delen