Vegan Junk Food Bar krijgt 2D-zaak in A'dam

Vegan Junk Food Bar krijgt 2D-zaak in A'dam

De Vegan Junk Food Bar gaat de locatie in Amsterdam-West deze zomer transformeren tot een 2D-restaurant. Hier domineren kunstzinnige tweedimensionale zwart-wittekeningen namelijk het interieur. Lees in dit artikel ook over de groeiplannen van het bedrijf van Edwin Streep: De ambitie is om in 2025 maar liefst tweehonderd vestigingen te hebben.

vegan junk food bar

Vegan Junk Food Bar: het nieuwe resto krijgt een interieur met tekeningen

Door de zwart-wittekeningen komen de kleurrijke gerechten van de Vegan Junk Food Bar nog meer tot hun recht. De tekeningen geven gasten bovendien het gevoel alsof ze zich bevinden in de clip Take on Me van de band A-ha en alsof ze in een tekenfilmwereld zijn.

Elke muur en hoek van het 2D-restaurant geeft verder een Instagrammabele, futuristische en optische illusie. Het kan even duren voordat de gast ontdekt welke elementen echt zijn en welke elementen deel uitmaken van het kunstwerk. Het restaurant neemt gasten mee van de realiteit naar de wereld van kunst en fantasie.

De Vegan Junk Food Bar gaat groeien

De Vegan Junk Food Bar (nu vijf locaties in Nederland en één in Barcelona) gaat de komende tijd grenzen verleggen. In het eerste kwartaal van 2021 zijn er drie overeenkomsten getekend voor franchisevestigingen in Nederland én buitenland en de komende maanden verwacht de Vegan Junk Food Bar dat er nog twintig bijkomen. De ambitie is om in 2025 maar liefst tweehonderd vestigingen te hebben.

Vegan Junk Food Bar krijgt twintig nieuwe locaties

Dat betekent dat de Vegan Junk Food Bar deze zomer op negen locaties zal (her)openen. Op het gebied van ‘owned managed’ locaties ligt er een strategisch plan op tafel om door te groeien met veertien nieuwe locaties, internationaal. In onder andere Spanje, Duitsland, Engeland en België kunnen gasten gaan genieten van uitbundige, kleurrijke, plantaardige burgers en snacks in de bekende ‘sexy street art’ ambiance.

Minimaal tweehonderd vestigingen

Na vijf Nederlandse zaken ging de Vegan Junk Food Bar eind vorig jaar al internationaal: er opende een vestiging in Barcelona. Ook daar zijn de kleurrijke vegan burgers, loaded fries, snacks en ander plantaardig junkfood razend populair. De internationale ambitie van eigenaar Edwin Streep en zijn team reikt echter verder dan Europa. In 2025 wil hij minimaal tweehonderd vestigingen in Europa gerealiseerd hebben en wereldwijd de overstap hebben gemaakt naar de andere continenten.

Kijken naar mogelijkheden

“Vegan Junk Food Bar staat voor innovatie”, zegt hij. “Wereldwijd zaken openen in een tijd als deze is spannend, maar het past in de manier waarop we ondernemen: niet bang zijn, maar kijken naar mogelijkheden.” Het vegan concept is volgens hem alleen maar relevanter geworden de laatste tijd. “Veel mensen zijn door Covid-19 bewuster gaan eten en leven”, ziet hij.

In alle zaken draait het om hetzelfde: innovatie, duurzaamheid en authenticiteit. Dat vertaalt zich in verrassende innovatieve vegan gerechten en een unieke, futuristische ambiance. “Dit is zeker geen eendagsvlieg”, benadrukt Streep nog maar eens. “De vegan kapsalon was maar het begin. The sky is the limit.” De toekomst van de plant-based keuken en de internationale stappen zullen nog meer inspiratie en mogelijkheden gaan bieden.

Eigen uitstraling

Iedere zaak krijgt wel een eigen ambiance. “De street art vibe komt overal terug, maar zal altijd verschillen van bar tot bar”, legt hij uit. “De ene keer overheersen mint-tinten, de andere keer zie je wat meer roze. Het is geen plant based eenheidsworst.” In Barcelona, de ‘flagshipstore’, bleek dat al: daar vormt een catwalk de entree van de zaak. “Een tunnel die helemaal gebrand is in de Vegan Junk Food Bar-stijl, met grafitty art. Dat vinden gasten een geweldige plek om foto’s te maken.”

Artikel delen