Frisse wind door landgoed Hof van Twello

Frisse wind door landgoed Hof van Twello

Een ecologisch verantwoord landgoed van twaalf hectare, waar eerlijke en vers geteelde producten worden gebruikt en te koop zijn in de bijhorende winkel. Het is tijd voor vernieuwing volgens de eigenaren Laurette van Slobbe en Gert Jan Jansen. Vanaf 2021 wordt er een camping en meerdere horecagelegenheden toegevoegd aan het traditionele Hof van Twello.

terras buiten hof van twelloHet huidige Hof van Twello

Waar groenten en fruit worden geteeld die vervolgens vanuit de eigen 'horeca-kas' op je bord belanden of verkocht worden in de streekwinkel. Een bezoekboerderij waar je het buitenleven ervaart door het Blotevoetenpad te lopen. Dit is Hof van Twello zoals je het vandaag de dag kent.

Het terrein aan de Rijksstraatweg in Twello houdt sinds haar oorsprong in 2003 vast aan een onveranderde formule. Ze neemt haar bezoekers mee de natuur in en teelt bekende en minder bekende planten, groenten en fruit. Door de verkoop van deze producten wordt de lokale economie gestimuleerd. Mensen 'buiten' laten ervaren en ontspanning bieden, dat is het doel. Er is behoefte aan een frisse wind om dit doel te blijven bereiken, vinden de huidige eigenaren Laurette van Slobbe en Gert Jan Jansen. Zij worden een dagje ouder.

Tijd voor een frisse wind

Deze behoefte kwam Jos Schmitz, Adriaan Verkerk, Marijn Kroon en Arnoud Pijpker ter ore. Allen eigenaar van een horecaonderneming en allen met een voorliefde voor kwaliteit, duurzaamheid en eerlijke producten. Hun visie op een landgoed waar je 'buiten' ervaart en proeft, wordt vertaald naar een concreet plan waarmee het Hof van Twello opnieuw op de kaart wordt gezet. Na gesprekken met de huidige eigenaren is besloten dit plan in 2021 te introduceren.

Buitenpost

Op het terrein van Hof van Twello zal Buitenpost worden geïntroduceerd. Buitenpost omvat onder andere uitgebreide horeca en een eigenzinnige camping. Het Blotevoetenpad wordt flink vernieuwd. De Streekwinkel blijft grotendeels onveranderd. Alles komt vanaf 2021 onder leiding van de vier mannen te staan.

Arnoud Pijpker: “Wij kunnen niet wachten onze handen vies te maken op deze fantastische locatie. We hopen in 2021 iedereen in de regio te mogen verwelkomen op onze Buitenpost! We hebben de ruimte en de plek, dus iedereen kan straks terecht.”

Artikel delen