Viersterren NEO KVL hotel opent deuren in het Brabantse Oisterwijk

NEO KVL hotel
Tags: hotel

Viersterren NEO KVL hotel opent deuren in het Brabantse Oisterwijk

Het sfeervolle dorp Oisterwijk in Brabant is sinds april 2022 een viersterren hotel rijker: het NEO KVL hotel. Het hotel is onderdeel van het Turkse Polimeks concern en heeft 68 modern ingerichte kamers, een restaurant, een spa, vergaderruimtes, twee bars waaronder de Sky rooftopbar en een indrukwekkend atrium. Bekijk onder dit bericht foto's van het NEO KVL hotel. 

Historie

Het industriële pand, waarin NEO KVL hotel gevestigd is, ademt historie. In de jaren twintig van de vorige eeuw was de Koninklijke Verenigde Leder (KVL) leerfabriek - opgericht in 1916 – de grootste in heel Europa. Het hele KLV terrein is inmiddels herontwikkeld tot een bedrijventerrein met kantoren, horeca en nieuwbouwwoningen. Het NEO KVL hotel is gevestigd in wat ooit het meest markante gebouw op het terrein was. Het voormalige U-gebouw heeft nu een glazen overkapping waardoor een monumentaal atrium gerealiseerd is.

'Het industriële pand, waarin het hotel gevestigd is, ademt historie'

Fiets- en wandelparadijs

De steden Tilburg, Eindhoven en Den Bosch liggen op korte rijafstand van NEO KVL. Het hotel vormt ook een prima uitvalsbasis voor de talrijke fiets- en wandelmogelijkheden in onder andere het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. ‘Wij richten ons niet alleen op de zakelijk markt, uiteraard verwelkomen wij met open armen toeristen uit binnen- en buitenland die Oisterwijk en omgeving willen bezoeken’, aldus manager Serkan Aslan.

NEO KVL hotel Oisterwijk

Cultureel trefpunt

Naast recreatie biedt Oisterwijk en omgeving een groot aanbod aan culturele bezienswaardigheden, waaronder vele galerieën, het Natuurtheater, de Kerkhovense Molen en kasteel Nemerlaer. ‘Wij dragen cultuur ook een warm hart toe en hebben de ambitie om ons atrium in te zetten als toonzaal voor kunsttentoonstellingen en andere artistieke uitvoeringen’, stelt Aslan.

NEO KVL hotel Oisterwijk NEO KVL hotel Oisterwijk
NEO KVL hotel Oisterwijk NEO KVL hotel Oisterwijk
NEO KVL hotel Oisterwijk NEO KVL hotel Oisterwijk
NEO KVL hotel Oisterwijk NEO KVL hotel Oisterwijk
Artikel delen