Vijfsterrenhotel Hotel van Oranje ondergaat grootschalige verbouwing

Hotel van Oranje
Tags: hotel

Vijfsterrenhotel Hotel van Oranje ondergaat grootschalige verbouwing

Hotel van Oranje uit Noordwijk aan Zee sloot 1 maart haar deuren voor een grootschalige verbouwing die vijftien maanden in beslag zal nemen. De metamorfose van het toonaangevende vijfsterrenhotel loopt parallel met de nieuwbouw van het appartementencomplex ‘Residence van Oranje’, dat verrijst op de plek waar zich nu nog het Beach Hotel Noordwijk en Boulevard Hotel bevinden. De heropening van het volledig vernieuwde Hotel van Oranje vindt naar verwachting plaats op 15 juni 2023.

Ingrijpende renovatie

De ingrijpende renovatie van het Hotel van Oranje is een nieuwe fase ingegaan. In de afgelopen 37 jaar is het hotel uitgegroeid tot een icoon van luxe en stijl, met dienstverlening en service op vijfsterren niveau. Volgens Hotel van Oranje is de verbouwing noodzakelijk om ook in de toekomst de hooggespannen verwachtingen van (internationale) particuliere en zakelijke gasten te kunnen overtreffen. Het hotel wordt van top tot teen onder handen genomen en ook uitgebreid met twee etages en een toren met suites, die een panoramisch uitzicht bieden over de boulevard, het strand en de zee. Op de zevende verdieping komt een sky-restaurant. In juni 2023 gaan de deuren van Hotel van Oranje weer open voor gasten, die worden verwelkomd in een koninklijke ambiance.

20211029-HVO-Exterieur-1 (1)

228 kamers en 24 suites

Na de verbouwing heeft Hotel van Oranje de beschikking over 228 kamers, waarvan 24 suites en 6 restaurants. De hotelkamers krijgen floor-to-ceiling raampartijen met  schuifdeuren naar een Frans balkon. De toevoeging van suites tot wel 90 m² resulteert in een diverser en high-end aanbod in kamers. De façade krijgt hierdoor een totaal nieuwe uitstraling. In combinatie met het aanbod op het gebied van comfort en luxe, restaurants, bars, congres- en eventfaciliteiten, wellness en beautycentrum, passend bij een vijfsterren kuurhotel, staat Hotel van Oranje ook in de toekomst symbool voor stijlvol genieten.

Het aangrenzende Beach Hotel Noordwijk moet wijken voor de nieuwbouw van Residence van Oranje. In deze residentie aan de Nederlandse kust worden zeventig appartementen en penthouses gerealiseerd. Dit heeft mede tot gevolg dat de vertrouwde meervoudsvorm ‘Hotels van Oranje’ is veranderd in ‘Hotel van Oranje’.

Hotel van Oranje - Lobby Hotel van Oranje - Lobby 1

 

Beachclub O.

De beachclub blijft gedurende de hele verbouwing 'gewoon' geopend. Voor levensgenieters en zonaanbidders is  Beachclub O. de absolute hotspot van Noordwijk aan Zee. De gasten zijn van harte welkom om te relaxen en te genieten van zon, zee, strand, een koel glas wijn en mooie gerechten.

'Ik zie er enorm naar uit om samen verder te bouwen aan een prachtige toekomst'

Algemeen Directeur Jaap Liethof is trots en blij dat alle medewerkers gedurende de verbouwing in dienst kunnen blijven van Hotel van Oranje: ‘We hebben voor iedereen een prachtige werkplek gevonden bij collega hotels en congrescentra in de regio. Zij kunnen hun expertise verder ontwikkelen en zijn gegarandeerd van een functie als ons hotel vanaf juni 2023 weer geopend zal zijn. Ik zie er enorm naar uit om samen met hen verder te bouwen aan een prachtige toekomst.’

Hotel van Oranje
Artikel delen