Villa Grano in Plasmolen breidt uit met lunch- & wijnbar en boetiekhotel

Team Villa Grano

Villa Grano in Plasmolen breidt uit met lunch- & wijnbar en boetiekhotel

In het voormalige Hotel Restaurant De Heuvel in Plasmolen herrijst een vertrouwd horecagebouw in een nieuw jasje. Villa Grano, het Italiaanse horecaconcept van ondernemer Monique Kroes, breidt uit met een lunch- & wijnbar, twee boetiekhotelkamers en een kleinschalige eventruimte. De opening van de bar staat gepland vóór zomer 2026.

Plek voor de regio

De karakteristieke locatie aan de Rijksweg – jarenlang een bekende plek in de regio – stond geruime tijd leeg. Kroes, voormalig eigenaresse van een horecazaak in de Betuwe, kocht het pand in 2023. Na een vertraging in de verbouwing startte zij bovenin met een tijdelijk pop-uprestaurant. Dat bleek onverwacht succesvol: zes dagen per week zat de zaak vol.

“Gasten voelden zich meteen thuis”, vertelt Kroes. “Dat bevestigde voor ons dat deze plek opnieuw betekenis kan krijgen voor Plasmolen en de regio.”

Crowdfunding

Met Villa Grano wil Kroes eten, verblijf en ontmoeting opnieuw samenbrengen op de Limburgse heuvels. De volgende fase van de verbouwing wordt deels gefinancierd via crowdfunding. Via CrowdAboutNow wordt minimaal €50.000 opgehaald voor de lunch- & wijnbar; bij €100.000 komt ook het hotel- en eventgedeelte van de grond. De campagne loopt tot medio december en is inmiddels over de helft van het doelbedrag heen.

Villa-Grano-in-Plasmolen (1)
Artikel delen