Visrestaurant Pesca opent september een nieuwe locatie in Rotterdam

Sven Sallaerts_Jos de Jong_PescaRotterdam

Visrestaurant Pesca opent september een nieuwe locatie in Rotterdam

In september opent Pesca een nieuwe locatie in Rotterdam, welke na de opening in Amsterdam, de tweede vestiging van Pesca zal zijn. Eigenaren Sven Sallaerts en Jos de Jong: “Het is een schitterend pand, met een volledig glazen dak. We zijn straks te vinden aan de Botersloot, in hartje centrum.”

Sven Sallaerts en Jos de Jong runnen Youniqe Concepts, waaronder ook de Amsterdamse restaurants De Tulp, Lolo en Fiona vallen. Pesca opende in 2016 haar deuren aan de Rozengracht te Amsterdam. In ditzelfde jaar wonnen ze tijdens de Entree Awards de categorie Best Hospitality Concept.

Logische stap 

Als gevolg van de vraag uit Rotterdam, maar ook de leveringen vanuit het Rotterdamse Schmidt Zeevis, is uitbreiding naar de havenstad de logische volgende stap. Sallaerts: "Het is precies een zaak die in Rotterdam nog ontbreekt." Het restaurant heeft een oppervlakte van 400 vierkante meter en biedt straks plaats voor 125 couverts.

“Ik heb wel eens geroepen dat iedereen een Pesca in zijn of haar stad moet kunnen vinden”, zegt De Jong. “Het concept staat inmiddels als een huis en we zijn klaar voor expansie.” Dankzij groeikapitaal van honderden crowdfunders kan Pesca, na twee bewogen jaren, de eerste stappen zetten om de toekomstplannen te verwezenlijken.

Pesca_Rotterdam

Vernieuwde kijk op de vismarkt 

Pesca heeft een vernieuwende kijk op de beleving van een vismarkt in combinatie met een restaurant, maar heeft ook een uitgekiend HR-beleid; een gedeelte van de winst wordt verdeeld onder het team. Pesca heeft daarnaast een eigen Foundation, hiermee worden doelen gesteund die zich inzetten voor schoon drinkwater, gezonde visbestanden en een plasticvrije oceaan.

Opening 

De beoogde opening van de Rotterdamse locatie is naar verwachting in september. De locatie bevindt zich op de Botersloot 25, de voormalige Spaarbank, in het centrum van Rotterdam. 

Pesca_Rotterdam_Botersloot
Artikel delen