Visrestaurant Pesca uit Amsterdam en Rotterdam opent volgend jaar in Hamburg en Nice

Visrestaurant Pesca

Visrestaurant Pesca uit Amsterdam en Rotterdam opent volgend jaar in Hamburg en Nice

Visrestaurant Pesca, met een locatie in Amsterdam en Rotterdam, kondigt de opening van twee nieuwe locaties aan; een in Hamburg (in samenwerking met Unibail -Rodamco -Westfield) en een in Nice (in samenwerking met Hilton). Beide vestigingen openen in de eerste helft van 2024. Eigenaren zijn Sven Sallaerts en Jos de Jong en het concept staat bekend om de 'live' vismarkt en het dynamische prijsbeleid.

Pesca opende de eerste locatie in 2016 in Amsterdam, en won daarmee ook Best Hospitality Concept 2016, tijdens de Entree Awards. Het succes resulteerde in de opening van een locatie in Rotterdam in 2022; een logische stap gezien de havenstad al sinds de opening in Amsterdam de toevoer van vis voor Pesca verzorgt. Voor het eerst zal Pesca het concept -bekend om haar dynamische prijsbeleid gedurende de avond -buiten Nederland uitbreiden; Pesca opent twee nieuwe locaties in de steden Hamburg en Nice.

*Tekst gaat verder onder de foto

Vis_Visrestaurant_Pesca
Visrestaurant Pesca

Hamburg

Hamburg vormt Pesca’s intrede op de Duitse markt. Voor Pesca is dit een strategische zet gezien de rijke maritieme geschiedenis en de Duitse eetcultuur, zoals de befaamde Fischbrötchen. Pesca Hamburg zal worden gevestigd in de wijk Überseequartier, langs de Elbe. Het beslaat 420 vierkante meter, goed voor 130 zitplaatsen en een groot terras voor 150 gasten direct aan het water. De locatie maakt deel uit van de Westfield Hamburg-Überseequartier-ontwikkeling in samenwerking met URW (Unibail -Rodamco -Westfield).

Nice

De opening van Pesca in de kustregio Côte d'Azur sluit perfect aan bij de op Mediterraanse vismarkten geïnspireerde insteek van Pesca. De combinatie van een locatie in het hart van de Middellandse Zee en het aanbod aan verse zeevruchten maakt Nice de ideale locatie voor uitbreiding. De nieuwe Pesca-locatie zal worden gevestigd in het nieuw gebouwde ICONIC-gebouw, pal naast het centraal station van Nice. Op de bovenste verdieping biedt Pesca 130 zitplaatsen binnen en 60 zitplaatsen buiten –op het dakterras met uitzicht op de Middellandse Zee en de stad.

Het ICONIC-gebouw is een project van 'Compagnie de Phalsbourg', Hilton International stelt zich op als partner in deze ontwikkeling. Hilton opent een hotel met 120 kamers en zal de exploitatie van Pesca via een licentieovereenkomst uitvoeren.

Het concept

Pesca ontwikkelde een unieke manier van dineren, met onder andere een vismarkt zonder menu's, een dynamisch prijssysteem dat verspilling minimaliseert, en een actief gasten participatiemodel gericht op het verhogen van kennis over het aanbod van onze zeeën. Het gehanteerde HR-model omvat winstdeling voor het gehele team. Gedreven door de Pesca Foundation en de langetermijnvisie om over 100 jaar nog steeds vis te kunnen verkopen, zullen Pesca Hamburg en Pesca Nice een belangrijke rol spelen bij het bereiken van dit doel. Beide locaties openen hun deuren in de eerste helft van 2024.

Artikel delen