Voco is open: het nieuwste hotel van Den Haag

Voco is open: het nieuwste hotel van Den Haag

Onlangs openden in Den Haag de deuren van voco ™, een merk van IHG® Hotels & Resorts. Het hotel is te vinden in het voormalige bankgebouw van ABN Amro aan de Kneuterdijk. Bekijk foto’s van het interieur (gemaakt door Rinze Vegelien) onder dit bericht.

Voco: 204 kamers, restaurant en gastrobar

voco den haag

Naast de 204 kamers verdeeld over zeven verdiepingen vinden gasten er restaurant Botanica waar lokale ingrediënten worden geserveerd, gastrobar Ultramarijn met een ‘steampunk entourage’ en de Play Work area. Daar kunnen gasten terecht voor flexibele werkplekken. Ook de woonkamers van de suites kunnen omgetoverd worden tot werkruimte.
 

Wie het hotel binnenkomt, komt terecht in het open atrium met hierin een levensgrote boom. Opvallend is het 134 meter lang kunstwerk bestaande uit duizenden vlinders. Alle ruimtes in het hotel zijn geïnspireerd op de natuur.

Voco: er zijn insectenhotels

Daarnaast is er een permanent plekje voor vogels en twee insectenhotels die worden geplaatst in de tuin en de verschillende patio’s. In het design, van de personeelskleding tot stationery, komen aanvullend de elementen terug van de drie voco™-mascottes: de vink, de uil en de flamingo.

General Manager, Inge van Weert: “Ons iconische gebouw aan de Kneuterdijk is het eerste voco™ in Noord-Europa binnen het wereldwijde portofolio van IHG® Hotels & Resorts. Voco betekent ‘uitnodigen’ of ‘samenkomen’, afkomstig uit het Latijn. Na een twee jaar durende verbouwing, ben ik er dan ook van overtuigd dat iedereen straks vol verwondering binnenstapt. Van hotelgasten die in onze Haagse binnentuin genieten van hun eerste kopje koffie ’s ochtends, tot locals die komen lunchen in restaurant Botanica, of hun dag afsluiten met een cocktail in gastrobar Ultramarijn. Met de komst van het eerste voco™ in Nederland zetten wij een grote stap in de groeiambitie van IHG en ontvangen wij graag locals, zakenmensen en toeristen in dit imposante gebouw aan de Kneuterdijk.”

Artikel delen