Klooster Mariënheuvel omgetoverd tot het eerste congreshotel van Châteauform in Nederland

Mariënheuvel - ESTIDA

Klooster Mariënheuvel omgetoverd tot het eerste congreshotel van Châteauform in Nederland

Het voormalige klooster Mariënheuvel in Heemstede is omgetoverd tot een landhuis met hotel (67 kamers) voor bedrijfsevenementen. Het valt onder de vlag van de Franse organisatie Châteauform en wordt geleid door Karen en Benoit Desetres-Ruijsen. Mariënheuvel brengt met het interieur een ode aan de eeuwenoude traditie van de Nederlandse kunst en stijl. ESTIDA is verantwoordelijk voor het design.

 

 

Het concept

Op slechts 20 minuten van Schiphol, maar verborgen in een park ligt het landhuis. Alle drie de  gebouwen zijn in een andere tijd en stijl gebouwd. Dit is dan ook de inspiratie geweest voor het concept.

MARIENHEUVEL_01_EMAIL-1

Meesterwerken vormen de basis voor het interieurconcept 

Het hoofdgebouw met zijn klassieke uitstraling is geïnspireerd op de Gouden Eeuw en Hollandse meesters. De meesterwerken van de grootste Nederlandse kunstenaars van de 17e eeuw vormen de basis voor het interieurconcept. De twee zijvleugels benadrukken de stijl van de jaren '30 en '60. Ook weer geïnspireerd op de architect en kunststromingen.

Het gastvrije, speelse en open karakter is op allerlei plekken te voelen en terug te vinden. In de voormalige kapel bevindt zich nu een spectaculair restaurant, waar de geschiedenis goed te zien en voelen is. Op een eigentijdse en verrassend manier wordt verleden, heden en toekomst door elkaar geweven.

Mariënheuvel Mariënheuvel


Creatief proces 

ESTIDA heeft het interieur gerealiseerd en laat weten dit met heel veel plezier te hebben gedaan: "Een mooi en inspirerend creatief proces, waarbij de visie van de eerste pitch nooit uit het oog verloren is."

"We hebben ervoor gekozen om van Mariënheuvel een zorgeloze, magische ervaring te maken om samenhang, creativiteit en reflectie te stimuleren."

Congreshotel Mariënheuvel

  • 67 hotelkamers
  • 13 vergaderruimtes
  • Diverse spectaculaire salons/huiskamers
  • Bar
  • Restaurant
MARIENHEUVEL_15_EMAIL-1
Mariënheuvel Mariënheuvel
 
MARIENHEUVEL_07_EMAIL-1 MARIENHEUVEL_35_EMAIL-1
 
Mariënheuvel_Bar Mariënheuvel_Restaurant
 
Mariënheuvel MARIENHEUVEL_11_EMAIL-1
Artikel delen