Watertoren in Castricum omgebouwd tot luxe design suite

Watertoren in Castricum omgebouwd tot luxe design suite

Castricum is sinds begin november een 1-kamer boutique hotel rijker. De oude watertoren Duin & Bosch is getransformeerd tot boutique hotel op 33 meter hoogte met een 1-kamer design suite. Hotel Watertoren Duin en Bosch ligt aan de voet van het Noordhollands Duinreservaat in Castricum. BOEi is in het voorjaar van 2015 eigenaar geworden van de watertoren. Bekijk de foto’s van Watertoren Duin & Bosch onderaan dit bericht.

Hotelkamer op 33 meter hoogte

De oude en in onbruik geraakte watertoren is gerestaureerd en heeft een nieuwe functie gekregen. De toren is getransformeerd tot een boutique hotel met een 1-kamer design suite. De oude elementen zijn bewaard gebleven maar de hotelkamer in dit rijksmonument heeft een industriële, moderne uitstraling inclusief alle comfort die je van een luxe suite verwacht.

Watertoren Duin & Bosch

Duurzaam

De verhalen over de watertoren hebben een plek gekregen in het trappenhuis van de watertoren en doen je herinneren aan de ruim 100 jaar oude geschiedenis die vooraf ging maar zodra je de wenteltrap naar 33 meter hoogte oploopt en de design suite betreedt, beland je tussen de boomtoppen. De suite is ingericht met duurzame materialen en met producten van hoge kwaliteit. Eyecatcher is de romantische vide met kingsize bed dat zich op een 'zwevend plateau' bevindt in het originele reservoir van de watertoren.

Geschiedenis van Watertoren Duin & Bosch

In 1908 werd de Watertoren in Castricum gebouwd als waterreservoir voor het psychiatrisch ziekenhuiscomplex Duin en Bosch. Bijna 60 jaar lang diende het als drinkwatervoorziening. Eind jaren ‘70 werden alle gebouwen op het terrein aangesloten op het waterleidingnet, waarmee de Watertoren zijn functie verloor. De toren raakte in verval en dit rijksmonument dreigde verloren te gaan.
BOEi werd in 2015 eigenaar van de watertoren, waarna de organisatie op zoek ging naar een passende herbestemming. In samenwerking met De Kennemer Duincampings heeft de toren een nieuwe toekomstbestendige functie gekregen.

Tags: 
Artikel delen