Weeshuis nieuwste hotel van Gouda

Weeshuis nieuwste hotel van Gouda

Het voormalige weeshuis in het centrum van Gouda is onlangs getransformeerd tot Relais & Châteaux Weeshuis Gouda. Het kleurrijke en weelderige hotel bestaat uit 25 suites, cocktail- en champagnebar COCO en restaurant LIZZ, met chef Martijn Kajuiter aan het roer. Bekijk meer foto’s onder dit artikel.

 

Weeshuis als gastronomische hotspot

Weeshuis

Het restaurant serveert nu tijdelijk een table d’hôte-menu, alvast een voorpoefje op wat LIZZ gaat bieden, en vanaf september een volledig à-la-cartemenu. In de Regentenkamer krijgen gasten het ontbijt geserveerd. Deze ruimte, met indrukwekkende schouw en plafond met ornamenten met engelengezichten, wordt na het ontbijt De Koffiekamer. Gasten kunnen er dan een high tea of private dining boeken.

Parijsachtige binnentuin

Hart van Gouda’s nieuwste hotel het Weeshuis (WSHS) is de prachtige binnentuin die aan Parijs doet denken, met openslaande deuren, een pergola met bloemen en een terras. De tuin is bereikbaar via een monumentaal poortje. Opvallend is de prachtige gevel van het pand. Leuk detail: de KLM-huisjes met de nummers 17 en 25 zijn gebaseerd om deze eeuwenoude gevel.

Verfijnd design

De warme sfeer, verfijnd armatuur design en perfecte integratie met respect voor het gebouw, waren de ingrediënten voor het licht- en geluidsontwerp van dEP de Sfeerontwerpers. Eigenaren van Weeshuis zijn Lennart en Sharon van Gastel, ook de ondernemers van het Museumcafé Gouda, Keck en LF Gouda. Judith van Mourik tekende voor het design.
 

Artikel delen