[Restyling] 't Weeshuys in Geertruidenberg

[Restyling] 't Weeshuys in Geertruidenberg

Restaurant Het Weeshuys van eigenaar en chef Adri Branderhorst, gelegen aan de Markt in Geertruidenberg, is gerestyled door HUGO interieurvormgeving. In dit artikel vertelt designer Hugo Broeders over de transformatie. Bekijk de foto's van het restaurant (gemaakt door Victor van Leeuwen) onder dit bericht. 

"De karakteristieke locatie, een voormalige kapel, was onderdeel van een middeleeuws gasthuis. De ruimtelijkheid is zo evident, daar moet je wel gebruik van maken. We wilden nog meer openheid creëren, nog meer verbinding tussen ruimtes en nog meer contact tussen personeel en gasten. Dit hebben we gerealiseerd door de keuken volledig in het restaurant op te nemen en de routing voor het bedienend personeel te wijzigen." 

Murals
"De enorme hoogte in het pand leent zich erg goed voor murals, een ander uitgangspunt in het ontwerp. Het gasthuis vervulde o.a. een belangrijke functie als halte voor de Hollandse pelgrims naar Santiago de Compostella. De locatie, de nabij gelegen Biesbosch en deze pelgrimsfunctie vormen de inspiratie voor de murals."

Surrealistische totaalbeleving
"De openheid wordt versterkt doordat de vlakverdelingen met afbeeldingen van flora, fauna en bedevaartobjecten over alle wanden en pilaren van de zaal en overige ruimtes doorgetrokken worden. Hierdoor ontstaat een surrealistische totaalbeleving, waarbij je je te midden van het beeld bevindt dat de link legt tussen het restaurant, haar omgeving en haar historie. Een beeld waarin je iedere keer een nieuw element of verhaal ontdekt of dat mooi aansluit bij hetgeen de chef of sommelier presenteert." 

Interieurontwerp: HUGO interieurvormgeving
Murals: Studio Giftig
Licht en geluid: dEP de Sfeerontwerpers

Artikel delen