Won Yip en Q Hospitality Group openen hotel met horeca op plek Heineken Hoek

The Diamond in Amsterdam

Won Yip en Q Hospitality Group openen hotel met horeca op plek Heineken Hoek

Op de plek van de Heineken Hoek op het Amsterdamse Leidseplein openen de bekende horecaondernemers Won Yip en Martin Nijdam samen met Q Hospitality (de nieuwe naam van EHM Group) The Diamond. In het gebouw komt een exclusieve cocktailbar, een table d'hôte én een boetiekhotel. Daarnaast komt er een steakhouse met de naam: Heineken Hoek. De horeca opent eind 2023, het hotel opent op 1 maart 2024.

Horeca in The Diamond

Op het Amsterdamse Leidseplein, waar decennialang de befaamde Heineken Hoek was gevestigd, wordt momenteel gewerkt aan een iconisch gebouw in de stad: The Diamond Amsterdam. De bekende architect Robert Meijer van MVSA Architecten ontwierp een gebouw van zes bouwlagen en een kelder met een glazen diamantvormige buitengevel. Deze buitengevel refereert aan de beroemde diamant Koh-I-Noor, wat een spectaculair aanzicht zal gaan geven.

'Er komt een exclusieve cocktailbar, een table d'hôte en een hotel'

Verder zal The Diamond een exclusieve cocktailbar, een table d’hôte en een hoogwaardig viersterrenhotel met 38 luxe kamers omvatten. De naam Heineken Hoek blijft ook behouden, want het bekende café wordt onderdeel van het complex en wordt volledig gerestyled met op de eerste etage een steakhouse.

Samenwerking Won Yip en Q Hospitality Group

The Diamond is een joint venture tussen Yip Group van ondernemer Won Yip, Q Hospitality Group (de nieuwe naam van EHM, bekend van onder andere Hotel Haarhuis in Arnhem) en Martin Nijdam, eigenaar van onder meer pub The Three Sisters op het Rembrandtplein in Amsterdam. Willem-Jan van den Dijssel, directielid en medeoprichter van Q Hospitality Group: “We gaan hier een uitzonderlijk hospitality concept creëren. Ik ben er enorm trots op dat we onze krachten kunnen bundelen met deze bijzondere vakmensen.”

De opening van de horeca is voorzien tegen het einde van 2023 en van het hotel op 1 maart 2024. Het design wordt gedaan door Too Many Agencies.

Artikel delen