Yotam Ottolenghi opent restaurant in Amsterdam met Mandarin Oriental

Yotam Ottolenghi opent restaurant in Amsterdam met Mandarin Oriental

Yotam Ottolenghi opent restaurant in Amsterdam met Mandarin Oriental

Chef-kok en auteur Yotam Ottolenghi opent begin 2026 een restaurant in het Mandarin Oriental Conservatorium, Amsterdam. Het wordt zijn eerste vestiging in Nederland en het tweede restaurant op het Europese vasteland. Het project maakt deel uit van de herpositionering van het huidige Conservatorium Hotel, dat in januari 2026 de naam Mandarin Oriental Conservatorium, Amsterdam zal dragen.

Van Amsterdam naar Londen en terug

Ottolenghi, bekend van kookboeken als Plenty, Simple en Comfort, woonde halverwege de jaren negentig in Amsterdam tijdens zijn masterstudie filosofie en vergelijkende literatuurwetenschap. Later verhuisde hij naar Londen, waar hij een opleiding volgde aan Le Cordon Bleu en zijn eerste deli en restaurant opende. Inmiddels heeft hij elf vestigingen, waarvan zeven restaurants.

Groente centraal, smaken uitgesproken

Het nieuwe restaurant in Amsterdam volgt het concept van zijn Londense vestiging ROVI, met een menu dat draait om groentegeoriënteerde gerechten, uitgesproken smaken en lokale ingrediënten. Het restaurant zal ontbijt, lunch en diner aanbieden en komt in het glazen atrium van het hotel.

'Groenten staan centraal, met gedurfde smaken en gefermenteerde gerechten'

Persoonlijke band met de stad

Ottolenghi noemt zijn terugkeer naar Amsterdam een bijzonder moment: "Terugkeren naar Amsterdam voelt voor mij een beetje als een walk down memory lane... Het eten volgt dezelfde filosofie als in onze Londense restaurants: groenten staan centraal, met gedurfde smaken en volop gefermenteerde gerechten en ingelegde lekkernijen. Ik kan niet wachten."

Onderdeel van hoteltransformatie

Volgens Susanne Hatje, general manager van het hotel, zal het restaurant een belangrijke rol spelen binnen de vernieuwde positionering: "Ottolenghi Amsterdam zal een centrale rol spelen in deze transformatie, die een gastvrije en gemeenschapsgerichte eetervaring biedt voor zowel hotelgasten als lokale bezoekers."

Meer informatie volgt in 2026

Nadere informatie over onder meer het menu, de chef-kok en de exacte openingsdatum wordt in het eerste kwartaal van 2026 bekendgemaakt.

Artikel delen