Zeeuwse hotelier Pieter van de Woestijne voegt Duinheuvel en Wilhelmina samen tot Strandhotel Domburg

Strandhotel Domburg - Header

Zeeuwse hotelier Pieter van de Woestijne voegt Duinheuvel en Wilhelmina samen tot Strandhotel Domburg

De twee hotels Duinheuvel en Wilhelmina zijn samengevoegd tot Strandhotel Domburg. Het derde naastgelegen pand, hotel Ter Duyn, wordt later getransformeerd tot hotel Next Door. Eigenaar is Pieter van de Woestijne. Hoe ziet het nieuwe Strandhotel Domburg eruit? We vragen het aan de designers van Hugo Interieurvormgeving.  "Het is de ‘ideale huiskamer aan zee."

Foto's: Peter Baas

Onderaan de rand van de duinen vormen twee karakteristieke gebouwen sinds begin 2023 samen Strandhotel Domburg. Eigenaar Pieter van de Woestijne: "Strandhotel Domburg is het resultaat van de integratie van hotel Duinheuvel en Wilhelmina. Hiernaast heb ik nog een hotel: Ter Duyn. Dat wordt later verbouwd tot hotel Next Door."

Lees verder onder de foto.

Strandhotel Domburg - Interieur

Het verzoek aan Hugo Interieurvormgeving was om één gastbeleving te ontwikkelen waarin verblijven belangrijker is dan slapen en waarin eigentijdse kunst en styling elke ruimte verrassen. De eerste fase is inmiddels afgerond, de publieke ruimtes van de drie karakteristieke strandhotels zijn, evenals de kamers van Duinheuvel, volledig verbouwd.

Debby Wentink van Hugo Interieurvormgeving: “Bij Strandhotel Domburg wilden we een setting realiseren waarin zee, strand en duinen het canvas voor een onbezorgd leven zijn. Om die reden kozen we voor een interieur waarin een ongedwongen, open en losse sfeer voelbaar is om het genieten en onthaasten te stimuleren. Pure, natuurlijke ingrediënten vormen de basis, waarbij stoere materialen als hout, beton en rotan zijn vervlochten met warme, organische stofferingen. We hebben een laid back vakantiegevoel gecreëerd voor gasten, die zich hierdoor vrienden van het huis voelen.”

De designers noemen het hotel 'het strandhuis achter de duinen'. "De ideale huiskamer aan zee."

Strandhotel Domburg - Interieur 4-1 Strandhotel Domburg - Interieur 3
Strandhotel Domburg - Buitenkant
Strandhotel Domburg - Interieur 2 inzet - _PBF2413 groot
Artikel delen