The Harbour Club, Den Haag: 'Gezellige sfeer in overdekte serre is de moeite waard'

Markilux advertorial - Harbour Club - Den Haag

The Harbour Club, Den Haag: 'Gezellige sfeer in overdekte serre is de moeite waard'

In de zomer van 2020 besloot restaurant The Harbour Club in Den Haag om een deel van de buitengastronomie het gehele jaar toegankelijk te maken door het bouwen van een serre. De glazen aanbouw werd met een groot schermsysteem van zonweringproducent markilux overdekt. General Manager Pieter Smit is na de eerste anderhalf jaar zeer tevreden, want zijn gasten genieten sindsdien niet alleen van het prachtige uitzicht, maar ook van de gezellige sfeer onder de schermen.

Midden in de wijk Binckhorst in Den Haag is 'Bink36' te vinden. Dit historische gebouw is het adres voor creatieve ondernemingen, start-ups en technologiebedrijven in de stad. Op de bovenste verdieping is het restaurant The Harbour Club te vinden. Het restaurant heeft 400 zitplaatsen en biedt zijn gasten een imposant uitzicht over de skyline van Den Haag. Sinds 2020 is dit op elk moment van het jaar mogelijk in de overdekte serre met een groot zonneschermsysteem van markilux.

Markilux advertorial - Harbour Club - Den Haag

Schermen zorgen voor warm licht

"We hebben het serrescherm markilux 8800 gekozen, omdat dat ten eerste een kwaliteitsproduct is en het model ten tweede zeer windstabiel is. We bevinden ons hier tevens op de vijfde verdieping en worden dus meer aan de wind blootgesteld", aldus Smit. Het zonweringsysteem bestaat uit drie gekoppelde schermvelden. Voor een goede doekspanning is het uitgerust met het tracfix-systeem van markilux en steekt het een heel stuk buiten de glazen overkapping uit. "We gebruiken de schermen bijna elke dag. Niet alleen om het grote glasoppervlak tegen zon en warmte te beschermen, maar ook omdat ze een gezellige sfeer creëren. Ze passen namelijk qua kleur bij het interieur en zorgen voor een warm en aangenaam licht. Onze gasten houden daarvan", zegt Smit enthousiast. Want sfeer is goed voor de omzet. De investering in de zonwering is dus de moeite waard gebleken.

markilux_Harbour_Club_07 Large markilux_Harbour_Club_04 Large


Uitdagend montageproject

Er moest in de zomer van twee jaar geleden een kraan worden ingezet om de onderdelen naar de bovenste etage te transporteren. Aangezien de serre een glazen vouwwand heeft die kan worden geopend, konden de materialen zonder problemen naar boven worden getransporteerd en opgeslagen. Samen met de technische dienst van de zonweringproducent in Nederland bouwden vijf monteurs van een vakpartner in de regio het systeem op. Het systeem is voorzien van een io-motor, waarbij de afzonderlijke schermvelden apart kunnen worden bediend. Hierdoor kan het in The Harbour Club dagelijks eenvoudig en comfortabel worden gebruikt. "Elk project dat net als deze referentie in Den Haag bijdraagt aan de wensen van de klant, is voor ons een succesverhaal en dat vult onze competenties aan", zegt Peer Cornelßen van markilux blij.

Ontdek meer

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw horecazaak? Op de website van markilux vind je alle informatie over serrezondweringen en andere horecaprojecten zoals The Harbour Club.

Meer informatie

Artikel delen