proefdruk nijmegen
Branchenieuws
Foto Tycho van Dijk / @tycho_van_dijk

Geopend: pop-upresto Proefdruk in Nijmegen

Deze week opende Proefdruk Culinair Nijmegen haar deuren. Het grote pop-uprestaurant is te vinden in de Papierfabriek en is open tot eind september. Iedere avond kunnen er 120 gasten terecht. Tot en met 2 augustus zijn de chefs van Bistrobar Berlin en Bistrobar Bankoh verantwoordelijk voor het menu, gevolgd door andere chefs. Bekijk foto's onder dit bericht.

 

Foto's: Tycho van Dijk / @tycho_van_dijk

Gasten dineren in de fabriekshal van de bekende, uit 1908 daterende KNP/Sappi Papierfabriek. Om de geschiedenis voelbaar te maken werden vele elementen uit de oude fabriek gebruikt: de lockers waar medewerkers dagelijks hun spullen in bewaarden, de beschermende helmen met de namen van mensen, de spoelkeuken uit de kantine en tafels en stoelen vanuit het hele gebouw. De tafel waar de directie vroeger aan vergaderde doet nu dienst als chefs table. 

 

Meer capaciteit

Chantal Peters, eigenaar van Papierfabriek Nijmegen: "De opening was letterlijk en figuurlijk een proefdruk voor alle ondernemers en medewerkers. De reserveringen stromen binnen vanuit het hele land, maar we willen iedereen een kans geven om in deze drie maanden minimaal een keer te komen kijken. Daarom hebben we de capaciteit verhoogd van 100 naar 120 personen per avond zonder in te boeten op veiligheid en voldoen we nog ruimschoots aan de richtlijnen van het RIVM."

 

Samenwerken

Het concept is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Bas Berden van 024events, Chantal Peters van Papierfabriek Nijmegen en de zeven Nijmeegse restaurateurs. Door samen te werken hopen de ondernemers de pijn van afgelopen maanden een beetje te verzachten.

 

Agenda

1. Bistrobar Berlin en Bistrobar Bankoh – tot en met zondag 2 augustus
2. De Honneurs – dinsdag 4 augustus – zondag 16 augustus
3. Restaurant Groenewoud – dinsdag 18 augustus – zondag 30 augustus
4. Hotel Credible – dinsdag 1 september – zondag 6 september
5. Foodbar De Pelgrim – dinsdag 8 september – zondag 13 september
6. Renato’s Pizzeria – dinsdag 15 september – zondag 20 september

Reacties

Reactie toevoegen