kasteel heemstede
Branchenieuws

Restyling Kasteel Heemstede* in Houten

Vorig jaar heropende het restaurant van Kasteel Heemstede* in Houten de deuren na een verbouwing én nadat Ollie Schuiling (chef) en Frans de Boer (oprichter van adviesbureau Bisnez) het restaurant overnamen. Inderdaad, nét voor de eerste lockdown.

Een positief vooruitzicht

kasteel heemstede interieur

Geen makkelijke periode voor Schuiling, maar hij kijkt positief uit naar de komende periode: “Ik kijk enorm uit naar het verwelkomen van alle gasten, het werken met mijn collega’s en om weer te werken met alle mooie producten die we op de kaart hebben staan.”

Tijdloze ambiance

Over het interieur van Kasteel Heemstede zegt Schuiling: “We ontvangen gasten in de Marot-zaal. De kleurrijke ruimte straalt warmte uit en is een mooi begin van de avond. In het restaurant overheersen lichte kleuren om zo veel mogelijk rust te creëren. Wij zijn van mening dat de kunst op het bord ligt en willen een tijdloze ambiance. Daarom werken we veel met organische materialen, zoals hout, metaal en leer.”

Kasteel met een ster

Schuiling staat bekend als een groot talent en werkte eerder voor de bekende chefs Thomas Bühner, Andreas Caminada en Jacob Jan Boerma. Hij werd getipt als een kanshebber voor een Michelinster, en ontving deze in maart ook.