The Greanery in Amsterdam
Branchenieuws
Foto Niels de Vries

Pop-up The Greanery in A'dam t/m 17 oktober

Van 24 sept t/m 17 okt wordt op iedere donderdag, vrijdag en zaterdag de Gashouder op het Westergasterrein omgetoverd tot het duurzame pop up-restaurant The Greanery in Amsterdam. Bezoekers krijgen een eetervaring die door videoprojectie door het gebouw en in het dak, continu in andere wereld zal veranderen.

 

Foto's: Niels de Vries

 

The Greanery in Amsterdam is een reizend duurzaam pop up-restaurant, dat zich in vijf jaar tijd wil manifesteren tot het ‘Restaurant van de Toekomst’. The Greanery werkt met lokale producten en zonder afval. Daarnaast moet het restaurant over vijf jaar energie-regenererend zijn. Na De Gashouder worden andere locaties door het land bezocht. Na afloop van de eerste editie worden de bevindingen en meningen gebruikt om op een volgende locatie een wederom progressievere versie van The Greanery neer te zetten. 

Concept van The Greanery in Amsterdam

Voor de eerste editie in Amsterdam wordt volledig gewerkt met batterijen met in Amsterdam opgewekte groene energie. Bovendien gebeurt dit zonder verdere CO2-uitstoot. Daarnaast is er een grondstofplan en logistiek plan voor alle materialen ontwikkeld, om het streven van zero waste te bewerkstelligen. De Gashouder wordt voor de gelegenheid getransformeerd tot een groene omgeving, die met de binnenkant van de Gashouder, in een video-mapping setting zal worden gehesen. Bovendien is er een muzikale omlijsting met live achtergrondmuziek. In de hoofdstad is het toepasselijke thema Amsterdam, maar dit verandert per locatie. 

Kunstinstallatie in The Greanery in Amsterdam
 

In combinatie met de indrukwekkende visuals zullen gasten zich wanen in een unieke fantasierijke omgeving, die met de druk van de knop compleet van setting kan veranderen. de Gashouder kan omgetoverd worden van groen regenwoud tot planetarium en alles wat er tussen in zit. Met de baanbrekende video kunstinstallatie krijgt de eetervaring een extra laag aan beleving die ongekend is. In nauwe samenwerking met BeamSystems zorgt Panasonic voor indrukwekkende projectoren die de kunstinstallatie mogelijk maken.

Initiatiefnemers The Greanery in Amsterdam

Het idee van The Greanery is afkomstig van Clayton Fredrik en Atakan Akardere, beiden ondernemers uit de festival- en evenementenbranche. Fredrik, die zijn sporen verdiende bij onder andere ID&T en de laatste jaren als zelfstandig concept-ontwikkelaar: “We gaan na de eerste editie met alle leveranciers, hoe groot of klein ook, om de tafel. Iedereen doet mee en is enthousiast om te innoveren.” Akardere, eigenaar van WAVES Amsterdam, gespecialiseerd in evenementen, activaties en communicatie, vult aan: “We willen groeien van de 0.0-versie waar we nu aan werken, naar een 10.0-versie die we tegen 2025 willen bereiken. We streven nu nog naar de titel “Restaurant van de toekomst”, maar we kijken vooral uit naar de weg er naartoe en de uitdagingen die nog komen.”

 

Gerelateerd nieuws

Reacties

Reactie toevoegen