Innovatie

[Restyling] Hotel Park Plaza Victoria A'dam

Hotel Park Plaza Victoria Amsterdam is volledig verbouwd. Het gaat om 298 kamers, de lobby, receptie, Vic’s bar, de brasserie en meeting- en eventruimtes. De restyling werd afgelopen weekend gevierd. Bekijk foto's van het gerestylde hotel onder dit bericht.

De renovatie van Park Plaza Victoria Amsterdam, een miljoeneninvestering, heeft de oude monumentale uitstraling niet aangetast. Voor de verbouwing werd de historie geëerd, terwijl het monumentale gebouw tegelijkertijd een moderniteit uitstraalt. 
 
Geweldig teamwork
Lennart Maas, hotelmanager Park Plaza Victoria Amsterdam: "Het vernieuwde en gerenoveerde Park Plaza Victoria Amsterdam is het resultaat van geweldig teamwork en een ware reflectie van onze visie. Als een team zullen we er samen voor zorgen dat de herkenning van dit iconische hotel voortvloeit."
 
Plek vol geschiedenis
Park Plaza Victoria Amsterdam, vernoemd naar koningin Victoria, opende in 1890 op het Damrak. In de jaren ervoor werd het pand, dat inmiddels een  beschermd monument is, gepland en gebouwd. Tegelijkertijd werd het Centraal Station er tegenover opgetrokken. Zoals in een gefictionaliseerde versie te lezen is in de roman Publieke Werken uit 1999, en te zien in de gelijknamige film, zou het hotel komen op de plaats van enkele oude huisjes. Toen twee eigenaren te hoge bedragen vroegen voor de plek van hun panden, werd het hotel uiteindelijk om deze twee huisjes heen gebouwd. Door de jaren heen verbleven beroemde gasten als Mata Hara en Louis Armstrong in het hotel. Na de oorlog werden er internationale modeshows gehouden door onder andere Pierre Balmain, Christian Dior, Elsa Schiaparelli, Nina Ricci, Rochas en Pierre Cardin.
 
Over PPHE 
Park Plaza® Hotels & Resorts wordt geleid door PPHE Hotel Group onder een masterfranchise van Carlson Rezidor Hotel Group. Het merendeel van de hotels van de Groep opereert onder twee verschillende merknamen: Park Plaza® Hotels & Resorts en art'otel®. Het portfolio met hotels in eigendom, lease, beheer en franchise van de Groep bestaat uit 38 hotels die in totaal bijna 8.400 kamers aanbieden. 
 
 

Reacties

Reactie toevoegen