Visbar Beet in Amsterdam is nu Bar Bistro Bravour

Visbar Beet in A'dam is nu Bar Bistro Bravour

Tijdens de lockdown is hard gewerkt aan een nieuw concept op de Dapperstraat 26 in Amsterdam. Het voormalige Visbar Beet is door eigenaren Floris Harms en Nout de Lange omgetoverd tot het knusse Bar Bistro Bravour, mét terras voor zeventig personen. Bekijk foto’s van de nieuwe zaak onder dit bericht.

Bar Bistro Bravour: breder concept

bar bistro bravour

De eigenaren van Visbar Beet zijn er tijdens de gedwongen sluiting eens goed voor gaan zitten. Voor de visliefhebbers bood het restaurant al vijf jaar een laagdrempelige en uitgebreide kaart. Maar het bleek ook een nichemarkt. Was er misschien toch een breder concept nodig voor deze buurt? Een die ook voor de buurtbewoner toegankelijker kon zijn?

Bar Bistro Bravour: bistro met wereldse gerechten

Zo kwamen de eigenaren Floris Harms en Nout de Lange uit op hun nieuwe restaurant: Bar Bistro Bravour. Een bistro met wereldse gerechten moest het worden. Herkenbaar, betaalbaar, gezellig, een hoge mate van comfort en voor ieder wat wils. De rijksblauwe muren met oranje details, een grote foto van de Dappermarkt in de jaren 60 en een klassieke toog met bistro bollen erboven geven het een knusse uitstraling.

bar bistro bravour

De menukaart

Op de kaart bij Bravour staat een ruim borrelassortiment; met moderne klassiekers als de rendangkroket, maar ook een klassieke en oer-Hollandse bitterlbal. Ook op de dinerkaart staan herkenbare gerechten als vitello tonato, biefstuk of een gebakken schol. Bravour heeft een wisselende kaart, zodat er altijd verse en duurzame streekproducten geserveerd worden. De vis is duurzaam en gecertificeerd en komt zo veel mogelijk uit de Noordzee.

Eigenaren Harms en de Lange kiezen er ook nadrukkelijk voor om zoveel als mogelijk met lokale producten van de Dappermarkt te werken. Zo komt bijvoorbeeld de friet rechtstreeks van de Amsterdamse markt. De Lange: "Als je een frietkar tegenover je zaak hebt met handgeschilde friet, en die ook nog eens een 9,5 scoorde in de AD Friet Test, dan ben je wel gek om het zelf te willen proberen. Bovendien willen we als zaak ook echt een buurtfunctie hebben die we bij Visbar Beet zo hebben gemist: je hoeft Oost niet meer uit om lekker te kunnen eten. Sterker nog: je wilt gewoon naar Oost toe!"
 

Gerelateerd nieuws